Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Squid Game σε φούρνο στην Θεσσαλονίκη: Έφτιαξε τα μπισκότα της σειράς και… ξεπουλάνε

Squid Game σε φούρνο στην Θεσσαλονίκη: Έφτιαξε τα μπισκότα της σειράς και… ξεπουλάνε

Στη βιτρίνα ζαχαροπλαστείου στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες τα ζαχαρένια μπισκότα «Dalgona», εμπνευσμένα από την κορεάτικη σειρά Squid Game!

Πρόκειται για ένα δημοφιλές street food κέρασμα που το πουλούσαν στα σχολεία κατά τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 στη Νότια Κορέα, του οποίου η ιστορία «ζωντάνεψε» ξανά χάρη στη φρενίτιδα που επικρατεί για την εν λόγω σειρά.

Τα συγκεκριμένα μπισκότα, λοιπόν, προβλήθηκαν στο δεύτερο επεισόδιο του Squid Game, όπου οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε με τη βοήθεια βελόνας και με προσεκτικές κινήσεις να κόψουν το σχήμα που έτυχαν: τρίγωνο, κύκλο, αστέρι και ομπρέλα, με σκοπό να σπάσουν το περίγραμμα χωρίς να αλλοιωθεί το εσωτερικό σχέδιο.

Για τον λόγο αυτό, χρήστες διαδικτύου ανά τον κόσμο έψαξαν διεξοδικά τρόπους για να προμηθευτούν το γλυκό αυτό έδεσμα,με τον ιδιοκτήτη του γνωστού ζαχαροπλαστείου «Αβέρωφ», Μάριο Παπαδόπουλο, να πρωτοτυπεί στη Θεσσαλονίκη με την παρασκευή των πρώτων παρτίδων, εμπνευσμένες απευθείας από το «Παιχνίδι του Καλαμαριού».

«Πολύ μεγάλη επιτυχία τα μπισκότα»

Όπως εξηγεί στο ThessToday.gr ο Β’ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών της πόλης, πρόσφατα διεξήχθη πάρτι στη Θεσσαλονίκη που είχε θέμα τη συγκεκριμένη σειρά και γι’ αυτόν τον λόγο παρασκευάστηκε η παρτίδα των μπισκότων. «Ο συγκεκριμένος καταναλωτής που διοργάνωσε το πάρτι πήγε σε διάφορα καταστήματα αλλά δεν μπορούσε να βρει τα μπισκότα της σειράς. Εμείς το θεωρήσαμε ως “challenge” και στο πλαίσιο αυτής της λογικής κάναμε αυτά τα μπισκοτάκια, τα οποία είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Είναι πολλοί εκείνοι που ξέρουν την ιστορία με τα μπισκότα. Εμείς, εδώ, στη Θεσσαλονίκη, παρασκευάσαμε πρώτοι αυτές τις λιχουδιές, καθώς, καμιά φορά δεν έχει σημασία η εμπορική επιτυχία αλλά η δυνατότητα να δίνουμε στους Θεσσαλονικείς να βρίσκουν ό,τι μπορούν να φανταστούν».

«Ιδιαίτερα αυξημένο το ενδιαφέρον»

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος στο thesstoday.gr, το ενδιαφέρον καταναλωτών για την παρασκευή των μπισκότων «Dalgona» είναι ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι τηλεφωνούν στο κατάστημα και ρωτούν για την προμήθεια των συγκεκριμένων ζαχαρένιων λιχουδιών.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον -ιδιαίτερα μέσω τηλεφώνου- για τα συγκεκριμένα μπισκότα. Επειδή η συγκεκριμένη λιχουδιά δεν βασίζεται στη λογική της κατανάλωσης, αλλά σχετίζεται με το παιχνίδι και τη διαδικασία που ακολουθείται, λαμβάνω συνεχώς μηνύματα και ερωτήσεις για την παρασκευή τους στο κατάστημά μας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου, υπογραμμίζοντας ότι «μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από τη μέθοδο από στόμα-σε-στόμα».

Πώς φτιάχνονται τα συγκεκριμένα μπισκότα 

  • ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη (για δέκα μπισκότα)
  • 20 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • αντικολλητικό χαρτί
  • ένα πιάτο (για να το ισιώσεις)
  • μικρά φορμάκια με τα σχήματα της επιλογής σου

Η διαδικασία

Λιώνετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να γίνει σιρόπι. Έπειτα, βγάζετε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η σόδα να διαλυθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και το «πατάτε» με ένα πιάτο για να γίνει επίπεδο.

Τέλος, επιλέγετε το σχήμα (κύκλο, αστέρι, τρίγωνο ή ομπρέλα) που θέλετε να «χτυπήσετε» πάνω του και παίζετε το παιχνίδι του Squid Game.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις