Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στην Εθνική οδό οι αγρότες της Βοιωτίας – ΦΩΤΟ

Στην Εθνική οδό οι αγρότες της Βοιωτίας – ΦΩΤΟ

αγρότες της Βοιωτίας αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς και έφτασαν λίγα μόλις μέτρα από την εθνική οδό…

Όπως γράφει το lamiastar 100 περίπου αγρότες από το Άρμα και τον Ελαιώνα, μέσα από χωράφια και χωματόδρομους κατάφεραν να φτάσουν στο κατάστημα στο 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στο πάρκιγκ και γύρω από το κατάστημα που λειτουργεί εκεί.

Οι αγρότες παραμένουν εκεί χωρίς να παρακωλύουν των κυκλοφορία των οχημάτων, ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις να βάλουν να τρακτέρ τους πάνων στο οδόστρωμα, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.

Στο σημείο βέβαια βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους δηλώνουν και οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι “ο αγώνας δυναμώνει” και ότι “δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης”.

Οι αγρότες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν καμία υπονόμευση του αγώνα τους και ότι δεν πέτυχε η προσπάθεια που έκαναν διάφορα «παπαγαλάκια» να χωρίσουν τους αγρότες σε «μπλε» και «πράσινους» σε «Καρδιτσιώτες» και «Λαρισαίους».

Ο Β. Μπούτας δήλωσε ότι δεν θέλουν τη στήριξη της «Χρυσής Αυγής» μέλη της οποίας, όπως είπε, προτρέπουν τους αγρότες να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ. Επίσης, οι αγρότες κατήγγειλαν την Αστυνομία, ότι κλείνει τον δρόμο και δεν άφησε να περάσει ΙΧ που μετέφερε ασθενή, το οποίο έστειλαν σε παράδρομο. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Την στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντί τους και την εφαρμογή του σχεδίου που υλοποιεί – όπως υποστηρίζουν – κατ’ εντολή της κυβέρνησης, καταγγέλουν και οι αγρότες της Αχαϊας, σχέδιο με το οποίο κάθε κίνηση που θα γίνεται και θα δημιουργεί ακόμα και υποψία για αποκλεισμό δρόμων στο νομό, θα «καταστέλλεται» στην γέννησή της.

Σύμφωνα με το patrastimes υπάρχει εντολή οι αστυνομικοί να βγάλουν και τις πινακίδες των οχημάτων καθώς και να γίνουν προσαγωγές αγροτών αν τυχόν και κλείσει ο δρόμος.

Το πρωί μάλιστα επικράτησε ένταση στο μπλόκο των αγροτών στην Κάτω Αχαϊα, στο ύψος του γηπέδου της Αχαϊκής όταν αστυνομικοί έκοψαν κλήσεις στα τρακτέρ για… παράνομο παρκάρισμα. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Στην Πελοπόννησο αγροτοσυνδικαλιστές από την Αρκαδία και την Αργολίδα συναντήθηκαν σήμερα στους Μύλους Αργολίδας και συζήτησαν για το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και την ενδυνάμωση των μπλόκων στην Πελοπόννησο. Πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση στην παλαιά εθνική οδό, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, δεξιά και αριστερά του δρόμου, στο ύψος Αρδάμη, για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η φορολογία ακόμα και άχρηστων κτημάτων που δεν αποφέρουν κέρδος, η σημαντική μείωση των συντάξεών τους και η μη παροχή κινήτρων σε νέους αγρότες, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και περιμένουν ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παραμένει μόνο το μπλόκο στο Μάνεση Αργολίδας, με τον αριθμό των μηχανημάτων και των αγροτών να αυξομειώνεται.

Τέλος, αύριο στη Μεσσηνία αναμένεται στις 13:00 να πραγματοποιηθεί Παμμεσσηνιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Σουλινάρι. Αυτό έχει αποφασίσει η ΠΑΣΥ και αγροτοσυνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ, στο χωριό Χανδρινού.

Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους περιφερειακά των δρόμων σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Δείτε τα σημεία των κινητοποιήσεων εδώ.

Διαβάστε επίσης: Kλήσεις για… παράνομο παρκάρισμα στα τρακτέρ της Αχαϊας! Δείτε τα σημεία των κινητοποιήσεων σε όλη την περιφέρεια

Μπούτας: Δε θέλουμε τη στήριξη της Χρυσής Αυγής

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε