Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Στην Κρήτη ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας! Η χλιδή κι η επιθυμία για επενδύσεις

ΦΩΤΟ από cretapost.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Την Κρήτη θα επισκεφτεί για άλλη μία χρονιά ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος είναι από τους βασικούς μετόχους του ομίλου Four Season.

Ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας θα βρεθεί στο νησί όπου και θα συναντηθεί με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο πρίγκιπας δείχνει ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πού θα μείνει

Στο ιδιωτικό του κότερο θα μείνει ο πρίγκιπας Σαουδάραβας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ που φτάνει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 23:00 το βράδυ.

Ο πλουσιότερος άνδρας της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε και φέτος να μείνει στο κότερό του για λόγους ασφαλείας

Ήδη το κότερό του βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα έχει αγκυροβολήσει ανάμεσα στην Ελούντα και την Πλάκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας που είχε επισκεφτεί και πάλι την Ελλάδα είχε μείνει στο κότερό του, αν και είχε κάνει κράτηση στο ξενοδοχείο Elounda Beach, μόλις… 17 σουίτες, συμπεριλαμβανομένης και της βασιλικής.

Συναντήσεις επί συναντήσεων

Ο πρίγκιπας αναμένεται να συναντήσει την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στην Κρήτη για να προετοιμαστεί για την συνάντηση.

Όλες οι συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Blue Palace της Ελούντας του Ομίλου Σμπώκου

Θα συζητήσουν ενδεχόμενα επενδυτικά σχέδια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο είχε γίνει η πρώτη τους συνάντηση παρουσία και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Οι επενδυτικές κινήσεις που εξετάζει ο Σαουδάραβας

Σημειώνεται ότι ο άραβας πρίγκιπας εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες στον ξενοδοχειακό τομέα καις την αγορά real estate και τουρισμού. Στις 22 Αυγούστου 2013 ο Αλ Ουαλίντ είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον Αντ. Σαμαρά, ενώ παράλληλα ΤΑΙΠΕΔ και Invest In Greece τού είχαν παρουσιάσει κατάλογο ακινήτων και ξενοδοχείων προς παραχώρηση – πώληση. Τότε δεν είχε υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την ελληνική πλευρά.

Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings που μέσω αυτού επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, όπως το twitter. Βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 20,2 δισ. δολάρια. Έχει συμμετοχή σε εταιρείες όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ ιδιίτερη αδυναμία έχει στα ξενοδοχεία.

Ακόμη ελέγχει μετοχικό ποσοστό στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο. Το 2012 η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από 1 δισ. δολάρια. Επιπλέον, κατέχει το 80% στη Rotana, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των media της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

SOS από εγκλωβισμένους τουρίστες – Βούλιαξαν στη λάσπη τα αυτοκίνητά τους στη Σκύρο

“Ταρακουνήθηκε” η Κρήτη – Ισχυρός σεισμός 4,8 ρίχτερ στον Άγιο Μάρκο

Ολοκληρώθηκε η συγκόλληση στο χέρι του Ιταλού τουρίστα – Φρικιαστικός ακρωτηριασμός από σκάφος στους Παξούς – Κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα

Ηράκλειο: Την βίασε, την έδειρε και την κούρεψε επειδή… τον χώρισε

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε