Τρίτη, 21 Μαΐ
25oC Αθήνα

Θεοδωράκης: “Δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ με το Λαζόπουλο”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απάντηση στο Λάκη Λαζόπουλο, έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Θράκη. 

 Χθες, ο δημοφιλής ηθοποιός είχε δηλώσει πως “δε βουτάω σε βρώμικα ποτάμια”, ενώ ακόμη είχε τονίσει πως το “Ποτάμι προσέφερε ύπνον ελαφρύ στους αγκομαχούντες της διαπλοκής”. 

Σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε σε ορεινά, μουσουλμανικά χωριά της Ξάνθης και απάντησε πως δεν έχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με το Λάκη Λαζόπουλο και δε θέλησε να αναφερθεί περαιτέρω στη “μάχη” που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ των δύο ανδρών. 

Ο Στ. Θεοδωράκης μίλησε και για τις ευρωεκλογές, τονίζοντας πως “το Ποτάμι θα δώσει ένα σημαντικό αγώνα σε μικρό γήπεδο”. Ακόμη, τόνισε την ανάγκη μετάδοσης μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας που είναι εφικτή και πρεσβεύει το “Ποτάμι”, η οποία σέβεται όλους τους πολίτες εξίσου και που μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Θράκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην Κομοτηνή.

Μιλώντας στη Λέσχη Κομοτηναίων και απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, ο Σταύρος Θεοδωράκης εστίασε μεταξύ άλλων στις “άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν κάποιοι κάτοικοι του νομού”, ενώ συνέχισε λέγοντας “Έκανα μια μεγάλη βόλτα το πρωί με τα πόδια και πήγα σε ωραίες γειτονιές, πήγα όμως και σε πολύ άσχημες που είναι προσβολή για την πόλη. Ξέρετε πόσα εκατομμύρια των εκατομμυρίων έχουν δοθεί κατά καιρούς από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τους Ρομά; Που είναι αυτά τα λεφτά;” αναρωτήθηκε.

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τη σχέση Κράτους – Εκκλησίας, απάντησε: “Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, το Κράτος, δεν μπορεί να είναι ταυτόσημο με την Εκκλησία. Σεβόμαστε τη λειτουργία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αυτά είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Οι εκκλησίες μπορούν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία, αρκεί και αυτές να συγκρουστούν με τη σειρά τους με οπισθοδρομικές απόψεις”.

Ερωτηθείς για την ανάγκη ή όχι φύλαξης των συνόρων είπε ότι πρέπει να καταλάβει η Ε.Ε. ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Όπως και το κόστος της φύλαξης αυτών των συνόρων πρέπει να βαραίνει την Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι την ελληνική κοινωνία.

Σε άλλη ερώτηση για το αν η φύλαξη των συνόρων πρέπει να αφορά και τους μετανάστες απάντησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα και πρόσθεσε ότι προκαλεί εντύπωση η πρόσφατη θέση του ΣΥΡΙΖΑ “όχι στους τροχονόμους, όχι στη Σένγκεν, όχι στo Frondex”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκληρή επίθεση Λαζόπουλου σε Θεοδωράκη: “Δε βουτάω σε βρώμικα ποτάμια”

Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό λάθος (VIDEO)

Το Ποτάμι: Αυτό είναι το πρώτο προεκλογικό σποτ από τον Σωτ. Γκορίτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε