Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θρήνος στην κηδεία της 20χρονης Αγγελικής από το μοιραίο λεωφορείο – Συγκλονιστική επιστολή της αδικοχαμένης Ειρήνης για τα όνειρά της

ΦΩΤΟ από το agrinionews
ΦΩΤΟ από το agrinionews

Το τελευταίο αντίου στην 20χρονη Αγγελική, την αγρινιώτισσα φοιτήτρια της οποίας το νήμα της ζωής κόπηκε στο τροχαίο της Τρίτης κοντά στη Θεσσαλονίκη, όπου λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας συγκρούστηκε με νταλίκα, είπαν  εκατοντάδες Αγρινιώτες.

Η σορός της κοπέλας, έφτασε στον Ιερό Ναό Αγρίου Χριστοφόρου συνοδεία της Φιλαρμονικής, που παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια.
Όπως διαβάζουμε στο agrinionews, η εξόδιος ακολουθία εψάλλη, παρόντος του Μητροπολίτη κ.Κοσμά, σε κλίμα οδύνης με τραγικές φιγούρες τους γονείς και την αδερφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας
αλλά τον πόνο μεγάλο για όλους τους συγγενείς, φίλους και την τοπική κοινωνία.

ΦΩΤΟ από το agrinionews

ΦΩΤΟ από το agrinionews

Το ανεκπλήρωτο όνειρο της άδικοχαμένης Ειρήνης

“Ονειρεύομαι μια γειτονιά, στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ’ αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες.
Ονειρεύομαι να “μάθω γράμματα, να γίνω άνθρωπος” όπως λέει και η γιαγιά μου. Να μάθω γράμματα, για να ανοίξει το μυαλό μου και τα μάτια της ψυχής μου και μ’ αυτά να αντικρίζω τον κόσμο και τον άνθρωπο.
Ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμα που μ’ αρέσει, χωρίς να χρειαστεί να «φιλήσω κατουρημένες ποδιές» ή να περάσω από γραφεία πολιτικών, πολιτευόμενων, γραμματέων και γραμματικών”.

Αυτά έγραφε μεταξύ άλλων, το δεύτερο θύμα της τραγωδίας, η αδικοχαμένη Ειρήνη Τριανταφύλλου,
σε άρθρο της στον τοπικό τύπο, με αφορμή την ´ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στις 15 Οκτωβρίου 2008. Αποσπάσματα από το άρθρο της, δημοσιεύονται στο messolonghinews.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο της, η ίδια σημείωνε: ” Ονειρεύομαι να φτιάξω τη δική μου οικογένεια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τις αρχές και τις αξίες που οι δικοί μου γονείς έδωσαν σε μένα, για να στηρίξω πάνω σ’ αυτές την ψυχή μου, το μυαλό και τη ζωή μου.
Ονειρεύομαι να έχω δίπλα μου ανθρώπους αληθινούς, που θα μ’ αγαπάνε και θα τους αγαπώ ελεύθερα και κατ’ επιλογήν μου.
Ονειρεύομαι να μην ντρέπομαι ως πολίτης, να μη σκύβω το κεφάλι, αλλά να φιλοκαλώ μετ’ ευτελείας και να ζω άνευ καχυποψίας.
Ονειρεύομαι να χρησιμοποιώ τη γλώσσα για να λέω «τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη» και όχι να «κρύβω λόγια».
Ονειρεύομαι μ’ αυτές τις συντεταγμένες να δημιουργήσω το δικό μου κόσμο, τον μικρό και μέγα.

Έχω κλείσει τα αυτιά μου στα κατηγορώ, στη δήθεν συμπάθεια, στη δήθεν επαναστατική διάθεση και ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια και δουλεύω – δουλεύω, για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Η επανάστασή μου έχει αρχίσει…
Την ακούτε;;”

Δυστυχώς το νήμα της ζωής της Ειρήνης κόπηκε βίαια, πέντε χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση ενός ονείρου που ξεκίνησε να υλοποιεί αλλά χωρίς να το θέλει, δεν μπόρεσε να το ολοκληρώσει…

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας – Δώρισαν τα μάτια του παιδιού τους!

“Δε φρέναρε καθόλου!” – Η συγκλονιστική μαρτυρία φοιτήτριας που ήταν μέσα στο μοιραίο λεωφορείο!

Κρατείται ο οδηγός της νταλίκας για το δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για τις δύο αδικοχαμένες φοιτήτριες – Σπαραγμός σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι!

Φοιτήτριες οι δύο νεκρές γυναίκες στο πούλμαν! Ακρωτηριάστηκε ο οδηγός – Θρίλερ με το πώς το λεωφορείο “καρφώθηκε” στη νταλίκα

Tραγωδία στα Μάλγαρα! Λεωφορείο του ΚΤΕΛ “καρφώθηκε” σε νταλίκα – Δύο νεαρές γυναίκες ξεψύχησαν στην άσφαλτο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε