Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

The Bricklayer: Τα Λαδάδικα που μετατράπηκαν σε ρινγκ και τα «πηγαδάκια» των πρωταγωνιστών

The Bricklayer: Τα Λαδάδικα που μετατράπηκαν σε ρινγκ και τα «πηγαδάκια» των πρωταγωνιστών
Φωτογραφία GRTimes.gr

Τα γυρίσματα της ταινίας «The Bricklayer» στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Ρένι Χάρλεμ και πρωταγωνιστή τον Άαρον Έκχαρτ, συνεχίζονται κανονικά και η παραγωγή έχει κατακλύσει την πόλη, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να προβληθεί η ταινία στους κινηματογράφους.

Μάλιστα, στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, οι πρωταγωνιστές φαίνονται να έχουν ένα… πηγαδάκι, ώστε να βρουν όλοι μαζί τα «πατήματά» τους και να συνεχιστούν τα γυρίσματα ακόμη μιας ταινίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι κλακέτες έχουν πάρει «φωτιά» στην πλατεία Εμπορίου ενώ τα «cut» και τα «standby» δίνουν και παίρνουν από τους ανθρώπους της παραγωγής. Άλλωστε, ο Ρένι Χάρλεμ, σκηνοθέτης της ταινίας με πλούσιο βιογραφικό, είναι απαιτητικός.

Πρόκειται για έναν Φινλανδό σκηνοθέτη, παραγωγό και σεναριογράφο με καριέρα σε Χόλιγουντ και Κίνα και ταινίες όπως, A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master, The Adventures of Ford Fairlane, Die Hard 2, Cliffhanger, The Long Kiss Goodnight και Deep Blue Sea.

Από τη μεριά του, ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Άαρον Έκχαρτ, κυκλοφορεί ανάμεσα στους κομπάρσους ως πράκτορας και συμμετέχει στα γυρίσματα. Συμμετέχει σε ακόμη μια ταινία, μετά τις The Dark Knight, Erin Brockovich και Olympus Has Fallen. 

Μαζί του, συμπρωταγωνιστεί και η γνωστή ηθοποιός, Νίνα Ντόμπρεβ, η οποία καθιερώθηκε από τον ρόλο της στη σειρά «The Vampire Diaries». Στην ταινία συμμετέχει και ο Αμερικανός ηθοποιός, Κλίφτον Κόλινς Τζούνιορ, ο οποίος ξεκίνησε το 1990, με μικρούς ρόλους σε ταινίες και στην τηλεόραση και κέρδισε την προσοχή με την ερμηνεία του ως Cpl. Έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων και στις ταινίες Truman Capote, η οποία έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Το ξύλο που έπεσε σε μια σκηνή

Σε μια σκηνή της ταινίας, πολίτες πραγματοποιούν διαμαρτυρία επί της οδού Εδέσσης και φωνάζουν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» κρατώντας πλακάτ, ενώ στη συνέχεια -σύμφωνα με το σενάριο- έρχονται στα χέρια με άλλους που βρέθηκαν στο σημείο, με συνέπεια να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα. Η σκηνή ολοκληρώνεται όταν η Νίνα Ντόμπρεβ αγκαλιάζει έναν διαδηλωτή που συμμετείχε στη συμπλοκή.

Η υπόθεση της ταινίας

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ εκβιάζεται καθώς ένα περίεργο παιχνίδι ισχύος έχει ενεργοποιηθεί. Οι δολοφονίες ξένων δημοσιογράφων την τοποθετούν στο κάδρο με έναν τρόπο που κάνει την CIA να φαίνεται πως είναι η υπεύθυνη για τους θανάτους. Μια διεθνής συνομωσία είναι ενεργή και μόνο ένας κορυφαίος πράκτορας που θα κληθεί να επιστρέψει στη δράση μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του ώστε να αποκαλυφθεί η συνομωσία.

Τα παραπάνω δραματικά γεγονότα είναι ο πυρήνας της ιστορίας που ξεκινά να κινηματογραφείται στη Θεσσαλονίκη, στην πραγματική ζωή πια και στην καθημερινότητα της πόλης, αφού το «The Bricklayer», η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd με πρωταγωνιστή τον Aaron Eckhart ξεκινά να μεταφέρει το παραπάνω σενάριο του Χόλιγουντ στην οθόνη, από το… χαρτί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις