To Ίδρυμα Ευγενίδου εξοπλίζει και αναβαθμίζει το Δημοτικό Σχολείο Σίφνου

Φωτογραφία αρχείου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου για τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών του, προκειμένου να δημιουργήσει το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους δασκάλους, δίνοντας έτσι νέες δυνατότητες στο εκπαιδευτικό τους έργο, με δωρεά ύψους 15.000 ευρώ.

Η δωρεά από το Ίδρυμα Ευγενίδου – Κληροδότημα Μαριάνθη Σίμου κάλυψε την αγορά και τοποθέτηση μηχανημάτων ηλεκτρονικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, ο οποίος θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την καθημερινή χρήση των νέων τεχνολογιών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.

Συγκεκριμένα δωρίστηκαν: 15 προτζέκτορες και αντίστοιχες βάσεις, 2 πολυμηχανήματα, 10 Laptop, 1 φωτοτυπικό, 5 υπερσύγχρονοι πύργοι υπολογιστών και 5 Οθόνες 22”.

Στη δωρεά του Ιδρύματος περιλαμβάνεται και η οργάνωση της βιβλιοθήκης του σχολείου, καθώς το Ίδρυμα ανέλαβε την εγκατάσταση, συντήρηση και υποστήριξη του συστήματος ανοιχτού κώδικα Koha, ενός από τα πλέον σύγχρονα ολοκληρωμένα συστήματα οργάνωσης βιβλιοθηκών.

Η δωρεά ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την γέννηση του Νικόλαου Βερνίκου-Ευγενίδη (1920-2020) και στα 20 χρόνια από τον θάνατό του (2000-2020) και η μετονομασία της Βιβλιοθήκης και της αίθουσας Πληροφορικής σε «Βιβλιοθήκη Νικόλαος Βερνίκος-Ευγενίδης» και «Αίθουσα Πληροφορικής Νικόλαος Βερνίκος-Ευγενίδης» αποτελεί μία ένδειξη τιμής προς το όνομά του και την ευρύτερη προσφορά του στον γενέθλιο τόπο του, την Σίφνο.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν μας ζητήθηκε αυτή η συμβολή, ήταν αυτονόητο ότι δεν μπορούσαμε να την αρνηθούμε. Η στήριξη του Δημοτικού Σχολείου της Σίφνου ήταν μία συνειδητή επιλογή, η οποία σχετίζεται με την πίστη μας στους ανθρώπους και στα παιδιά της Σίφνου. Για εμάς το σημαντικότερο είναι η παιδεία και η σημερινή δωρεά μας είναι αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου που πίστεψε σε αυτήν και την στήριξε όσο λίγοι: του Νικόλαου Βερνίκου-Ευγενίδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Πήρε ζωές ο σεισμός στην Σάμο – Θρήνος για τα δυο 17χρονα παιδιά που χάθηκαν στα συντρίμμια (video)

Πήρε ζωές ο σεισμός στην Σάμο – Θρήνος για τα δυο 17χρονα παιδιά που χάθηκαν στα συντρίμμια (video)

Ανείπωτος πόνος για τον χαμό των δυο 17χρονων παιδιών στην Σάμο από τον σεισμό. Βίντεο - ντοκουμέντο. Στην Αθήνα εκτάκτως άλλο ένα παιδί με πολλαπλά κατάγματα. Απίστευτες εικόνες μετά το χτύπημα του σεισμού και τα μίνι τσουνάμι που προκλήθηκαν.
Τραγωδία στη Σάμο: Σε πλατείες και χωράφια έβγαλε ο σεισμός τους κατοίκους σε Χίο και Φούρνους

Τραγωδία στη Σάμο: Σε πλατείες και χωράφια έβγαλε ο σεισμός τους κατοίκους σε Χίο και Φούρνους

Ο ισχυρότατος σεισμός με δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο, ο οποίος ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα και τη δυτική Τουρκία, προκάλεσε υλικές ζημιές σε Χίο και ... Διαβάστε περισσότερα
Αλεξανδρούπολη: Όλα τα μέτρα του Δήμου για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός

Αλεξανδρούπολη: Όλα τα μέτρα του Δήμου για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός

Η Αλεξανδρούπολη αποφάσισε να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Έτσι μετά την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στο επιδημιολογικό επίπεδο 3, στην ... Διαβάστε περισσότερα
Θεσσαλονίκη: Αποκλειστικά τηλεκπαίδευση στο ΑΠΘ από σήμερα

Θεσσαλονίκη: Αποκλειστικά τηλεκπαίδευση στο ΑΠΘ από σήμερα

Την πλήρη εφαρμογή εξ αποστάσεως διδασκαλίας και αναστολή κάθε μορφής εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, ανακοίνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η απόφαση του ΑΠΘ ... Διαβάστε περισσότερα
Τραγωδία στη Σάμο! Νεκροί δυο μαθητές στο Βαθύ – Καταπλακώθηκαν από τοιχίο

Τραγωδία στη Σάμο! Νεκροί δυο μαθητές στο Βαθύ – Καταπλακώθηκαν από τοιχίο

Σωστικά συνεργεία βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα απεγκλωβίσουν ζωντανά αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Πρόκειται για ένα αγόρι και ένα κορίτσι που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια την ώρα του σεισμού.