Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρίκαλα: Ο Πηνειός… “μπήκε” στο Βαλομάνδρι – Πνίγηκαν ζώα, γκρεμίστηκαν σπίτια, ολική καταστροφή στις καλλιέργειες

Τρίκαλα: Ο Πηνειός… “μπήκε” στο Βαλομάνδρι – Πνίγηκαν ζώα, γκρεμίστηκαν σπίτια, ολική καταστροφή στις καλλιέργειες

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος το τι πέρασαν οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν ούτε το μέγεθος της καταστροφής, ούτε την αγωνία των κατοίκων στο χωριό του δήμου Πύλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν το φράγμα του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Φωτάδας έσπασε. Αυτό είχε οδυνηρές συνέπειες για το Βαλομάνδρι, αφού πλέον το χωριό δεν είχε να αντιμετωπίσει την δυνατή βροχή αλλά ένα… ποτάμι!

Όλοι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικό χείμαρρο που δεν άφησε τίποτα όρθιο. Μάλιστα η κατάσταση ήταν τόσο δραματική με αποτέλεσμα να γκρεμιστούν πέντε σπίτια!

Πολλές μάντρες σπιτιών έπεσαν, νερά μπήκαν μέσα στα σπίτια, ενώ έβγαζαν τους κατοίκους από τα σπίτια τους, ακόμη και μωρά παιδιά, με μεγάλα οχήματα, κυρίως τρακτέρ. Όσοι είχαν ταράτσες ανέβηκαν εκεί. Οχήματα έπαθαν μεγάλες ζημιές, δεν λειτουργούσε χθες το πρωί κανένα αυτοκίνητο, ενώ υπήρξε και διακοπή ρεύματος. Πτηνά και τα ζώα του χωριού πνίγηκαν.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν ολική καταστροφή στις ζωοτροφές και σε πολλά μηχανήματα ενώ οι αγρότες είδαν τις καλλιέργειες και τα μηχανήματά τους να καταστρέφονται.

Πηγή: trikalaola

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε