Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Βίντεο από τη διαμαρτυρία για τους συλληφθέντες της Ιερισσού, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Βίντεο από τη διαμαρτυρία για τους συλληφθέντες της Ιερισσού, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Αποκλεισμένο είναι το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει τοποθετήσει κλούβες έξω από το κτίριο, για να μην επιτρέψει την πρόσβαση στους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δύο κατοίκους της Ιερισσού που συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για την επίθεση στο εργοτάξιο της “Ελληνικός Χρυσός“, στις Σκουριές.

Στον φραγμό που έχουν δημιουργήσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, φτάνουν οι διαδηλωτές που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Μοναστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης προς τους δύο συλληφθέντες, από την Ιερισσό.

Όπως γράφει το thesstoday, μια ξαφνική μπόρα ανάγκασε προσωρινά τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν κάτω από τη γέφυρα για να προστατευτούν χωρίς ωστόσο να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα.

Η βροχή κόπασε και οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο φραγμό ενώ η προσέλευσή του κόσμου είναι μεγάλη παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Στο σημείο έσπευσαν και διαδηλωτές από την Κατερίνη και τον Έβρο για να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο έφτασαν οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι πέρασαν από τον φραγμό που έχουν δημιουργήσει οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μαζί τους και η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, αλλά και η Βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου.

Η Βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου, συναντήθηκε με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθ. Παζαρλή για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις των δύο και χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι η ανάκριση γίνεται στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Η κ. Γερασιμίδου συναντήθηκε με τους δύο κρατούμενους και όπως είπε στους διαδηλωτές, έχουν ακμαίο ηθικό χάρη στη συμπαράστασή τους. Στη συνέχεια αποχώρησε.

Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι απολογήθηκαν στον Ανακριτή.

H Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των δύο συλληφθέντων και ανέφερε πως θα παλέψουν με κάθε μέσο, αλλά όχι με τη βία, για την απελευθέρωσή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα, για να αποφασιστεί το αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο συλληφθέντες φέρονται ότι συμμετείχαν στην καταδρομική εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής είχε απαγγείλει για την υπόθεση δίωξη σε βάρος 20 ατόμων. Η δίωξη αφορούσε συνολικά επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα.

Μεταξύ των κατηγοριών είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης, του εμπρησμού και της ληστείας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και κάτοικοι από την Ιερισσό, τον Σταυρό, αλλά και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τους συλληφθέντες της Ιερισσού (VIDEO)

Κάτοικοι της Ιερισσού εκπέμπουν SOS με κεριά έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ –

“Βράζει” η Ιερισσός! – Στο “πόδι” οι κάτοικοι – Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στις Σκουριές

”Πόλεμος” στην Ιερισσό για τα μεταλλεία στις Σκουριές – Κάτοικοι έκαναν γυαλιά καρφιά το αστυνομικό τμήμα – Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις!

Νύχτα έντασης στην Ιερισσό – Εισβολή αστυνομικών σε δυο σπίτια – Κάτοικοι έκαναν γυαλιά καρφιά το αστυνομικό τμήμα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε