Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Χαλκιδική: Οι πρώτες εικόνες από τις ζημιές μετά το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ – Δείτε φωτό και βίντεο!

ΦΩΤΟ από alphafm.gr
ΦΩΤΟ από alphafm.gr

“Κουνάει” συνέχεια από τα ξημερώματα λένε οι κάτοικοι – Τρεις σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ από τα ξημερώματα από 4,3 ως και 5,1 Ρίχτερ – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κουνήθηκε ολόκληρη η περιοχή, τρόμαξαν οι κάτοικοι από το σεισμό και στην περιοχή Σκιώνη, παρατηρήθηκαν μικρές ζημιές σε τοίχους σπιτών και καταστημάτων.
ΦΩΤΟ από alphafm.gr

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Χαλκιδική, όμως τον ένιωσαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές. Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:27 σε θαλάσσιο χώρο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών επρόκειτο για σεισμική δόνηση σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βόρεια της Αθήνας και 28 χιλιόμετρα νότια του οικισμού Πολύχρονο.
ΦΩΤΟ από alphafm.gr
Όπως δήλωσε στο NewsIt ο αντιδήμαρχος πολιτικής Προστασίας του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, Χρήστος Φασούλας, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στους δημότες την ώρα των σεισμών, που μπορεί να μην είχε μεγάλη διάρκεια αλλά ήταν έντονος.

Σύμφωνα με τις πρώτες επιθεωρήσεις που έχουν γίνει σε σπίτια και καταστήματα, δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές, μόνο στο χωριό Καλάνδρα που έπεσε μία καμινάδα σε ένα σπίτι και σε κάποιες περιπτώσεις (σε παλιές κατοικίες) έχουν σκάσει σοβάδες.

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Φασούλα στο NewsIt…

ΦΩΤΟ από alphafm.gr

Περιοχή που δεν έχει δυναμικό μεγαλύτερου σε μέγεθος σεισμού, χαρακτήρισε τον θαλάσσιο χώρο νότια της Κασσάνδρας που “έδωσε” τη σημερινή σεισμική δόνηση ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Θεόδωρος Τσάπανος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ρήγμα, που απέχει 90 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, δεν δίνει μεγαλύτερου μεγέθους σεισμούς.  Σύμφωνα με τον καθηγητή, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:28, αφού προηγήθηκε σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ακολούθησαν κάποιοι πολύ μικρότεροι μετασεισμοί.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: alphafm.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μάνη: Ανατριχιαστικές ομολογίες για το διπλό φονικό – Η παγίδα οι εκτελέσεις και το σχέδιο διαφυγής – Σπαραγμός στην κηδεία του Σγούρου!

Λάρισα: Του έσπασε το πέος κατά τη διάρκεια του σεξ – Απαρηγόρητη η γυναίκα στο νοσοκομείο!


Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε