Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Σε Χίο και Λέρο ο Τσίπρας για να επιθεωρήσει τα hot spot

ΦΩΤΟ από το politischios
ΦΩΤΟ από το politischios

Την πορεία των εργασιών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hotspot) της Χίου θα διαπιστώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάνει επίσκεψη στο νησί, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Χίο δημιουργείται στον χώρο των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της ΒΙΑΛ και, όπως μεταδίδεται, έχουν ήδη τοποθετηθεί 20 οικίσκοι, ενώ θα στηθούν συνολικά 75, που στην πλήρη ανάπτυξή τους θα μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 1.112 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το politischios εκείνο που δεν είδε ο κ. Τσίπρας ήταν οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονταν έξω από τις κλειστές πόρτες του αεροδρομίου. Ο αριθμός τους μικρός και κυρίως αποτελούνταν από πρώην μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλους πολίτες που ακολούθησαν το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας πολιτών για συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αεροδρόμιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ήταν περισσότεροι οι Αστυνομικοί από τοςυ διαμαρτυρόμενους.

Το αεροδρόμιο, είχε κλείσει από την αστυνομία, τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με τους υπεύθυνους. Εντούτοις οι κλειστές πόρτες και κυρίως η επιλογή φυγάδευσης του Αλ. Τσίπρα από την πίσω πόρτα για να μην καθυστερήσει (;) ή να μην έρθει σε επαφή με τους διαμαρτυρόμενους δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις.

Στη συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα πάει στη Λέρο όπου επίσης θα επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών για το hotspot εκεί. Το hotspot στην Λέρο αναπτύσσεται στην περιοχή του ψυχιατρείου, ενώ οι περίπου 900 πρόσφυγες, που βρίσκονται τώρα στο νησί, διαμένουν προς το παρόν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μεγάλες σκηνές, στο λιμάνι.Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα νησιά, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ΅-ΜΠΕ, politischios

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε