Παρασκευή, 17 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ένταση στο αεροδρόμιο Χίου λίγο πριν την άφιξη Τσίπρα – ΦΩΤΟ, VIDEO

Ένταση στο αεροδρόμιο Χίου λίγο πριν την άφιξη Τσίπρα – ΦΩΤΟ, VIDEO

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Χίο έφεραν… “λουκέτο” στο αεροδρόμιο “Όμηρος” του νησιού. Η ένταση ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομία δεν… άργησε.

Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (16.12.2015), η αστυνομία αποφάσισε να κλείσει και τις δυο εισόδους του αεροδρομίου, απαγορεύοντας στους πολίτες να περάσουν. Όπως είπαν, οι είσοδοι θα ανοίξουν την προγραμματισμένη ώρα άφιξης των αεροσκαφών, αλλά μέχρι τότε, θα παραμείνουν κλειστές.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας ήταν η “απάντηση” της τοπικής αστυνομίας στις προγραμματισμένες, τέσσερις τον αριθμό, κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού διαμαρτυρόμενοι για σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και για «την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα».

Η απόφαση να μπει… προσωρινό «λουκέτο» στο αεροδρόμιο προκάλεσε την αντίδραση πολιτών που ήθελαν να περάσουν. Χαρακτηριστικός ο διάλογος μιας μητέρας κι ενός νεαρού άνδρα με κινητικά προβλήματα που ήθελαν να περάσουν. «Σε πληρώνουν για να φυλάς τον Τσίπρα ή την πόρτα;» ρωτάει η μητέρα, ενώ ο νεαρός άνδρας λέει σε έναν αστυνομικό πως «αν τον λιντσάρουν, χαμπάρι δεν θα πάρεις!».

Πηγή: politischios.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε