Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αδειάζουν οι αίθουσες λόγω γρίπης!

Απανωτά κρούσματα σε σχολεία ολόκληρης της χώρας.
Νέα κρούσματα γρίπης εμφανίστηκαν το μεσημέρι σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία τριών ακόμη τμημάτων. Πρόκειται για το Β2 και Γ2 του 4ου δημοτικού σχολείου της πόλης και το Γ4 του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Από τα 3 τμήματα έχουν νοσήσει 3 μαθητές, ενώ πολλά παιδιά ακόμη εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα. 

Στη Ροδόπη, θετικός στον ιό Η1Ν1, βρέθηκε ένας μαθητής Γυμνασίου που θα ακολουθήσει θεραπεία από το σπίτι του, καθώς οι γιατροί διέγνωσαν ότι το περιστατικό είναι ήπιας μορφής.

Εν τω μεταξύ, μία 13χρονη μαθήτρια από τον Πύργο που προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Οι γιατροί τονίζουν ότι η κατάσταση της υγείας της έχει πλέον σταθεροποιηθεί, αλλά προβλέπουν ότι θα μείνει στο νοσοκομείο, τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμα.

 Όλα αυτά τη στιγμή που χθες έκλεισαν 4 τμήματα σχολείων της Αλεξανδρούπολης και των Γιαννιτσών, τη στιγμή που το ΕΚΕΠΥ ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα γρίπης για σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.
 

 
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε