Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Αγία Πελαγία: Ξεσπάσματα από ιδιοκτήτες αυτοκίνητων που κατέληξαν στον βυθό από τη φονική κακοκαιρία

Αγία Πελαγία: Ξεσπάσματα από ιδιοκτήτες αυτοκίνητων που κατέληξαν στον βυθό από τη φονική κακοκαιρία

Τρεις και πλέον μήνες μετά την κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία που άφησε δύο νεκρούς, κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για τα αυτοκίνητά τους, που είτε βρίσκονται διαλυμένα σε πάρκινγκ είτε ακόμα στον βυθό…

Ο χρόνος περνά αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Αγία Πελαγία δεν λύνεται. Είναι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας του περασμένου Οκτώβρη και περιμένουν να αποζημιωθούν. Όπως λένε μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά. «Τη μια μας λένε ότι θα αποζημιωθούμε και την άλλη να βάλουμε όλοι μαζί έναν δικηγόρο γιατί διαφορετικά δεν θα πάρουμε χρήματα» λέει οδηγός.

Τον περασμένο Οκτώβρη πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στη θάλασσα, με δύο από αυτά να εντοπίζονται τρεις μήνες μετά. Στη Λυγαριά, δύτες εντόπισαν τα οχήματα σε μεγάλο βάθος και σχετικά μεγάλη απόσταση από την ακτή. Οι ιδιοκτήτες τους που όλο αυτό το διάστημα παλεύουν για να αποζημιωθούν, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις.

Σημειώνεται επίσης ότι την Τετάρτη (18/1) ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στην Αθήνα ώστε να εξετάσουν τρόπους σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να βρεθεί η φόρμουλα για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

Μέχρι σήμερα έχει γίνει ανέλκυση συνολικά 22 οχημάτων (τα δύο νέα που βρέθηκαν δεν έχουν ανελκυστεί ακόμα) από τις παραλίες του Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα: 17 από την Αγία Πελαγία, 4 από τη Λυγαριά και 1 από το Παλαιόκαστρο. Θυμηθείτε τις εικόνες στην Αγία Πελαγία, μετά τη φονική κακοκαιρία…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις