Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Αγιά Σοφιά: Σε κλίμα κατάνυξης ο Ακάθιστος Ύμνος σε Λαμία και Λιβαδειά – “Πενθεί η Ρωμιοσύνη”

Αγιά Σοφιά: Σε κλίμα κατάνυξης ο Ακάθιστος Ύμνος σε Λαμία και Λιβαδειά – “Πενθεί η Ρωμιοσύνη”

Σε φορτισμένο κλίμα για τη βεβήλωση Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον μητροπολιτικό ναό της Λιβαδειάς προεξάρχοντος του Mητροπολίτη Θηβών και Λιβαδειάς, Γεωργίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν στο ναό, όπως επίσης και έξω από αυτόν, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και η ακολουθία του Ακάθιστου  Ύμνου εψάλλει σε κλίμα κατάνυξης, καθώς εντός του ναού επικρατούσε χαμηλότατος φωτισμός.

Μέσα στο ίδιο κατανυκτικό κλίμα εξελίχθηκε η ιερά ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου και στη Λαμία όπου στη Μητρόπολη της πόλης συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι γεμίζοντας κυριολεκτικά τόσο εσωτερικά το μητροπολιτικό ναό αλλά και στον εξωτερικό χώρο καθώς διακόπηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

Την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου και συνολικά της εκδήλωσης ο ίδιος ο μητροπολίτης κ.κ. Συμεών την ενέταξε ως “συμμετοχή στο πένθος της ρωμιοσύνης”. Ο μητροπολίτης τόνισε ότι “πρόκειται για μια εκδήλωση μέσα σε κλίμα μνήμης και προσευχής απέχοντας από κάθε στοιχείο εχθρότητας”.

Μάλιστα σημείωσε ότι “επιθυμία μας είναι να βασιλέψει στο μυαλό και τις αποφάσεις όλων των ηγετών το συμφέρον και το όφελος των ανθρώπων, των λαών και των πολιτισμών”.

Επιπλέον ο μητροπολίτης Φθιώτιδας προσδιόρισε πως “οι άνθρωποι δεν θέλουν να ζουν ούτε με εντάσεις ούτε με εχθρότητα αλλά έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ζουν ειρηνικά σεβόμενοι τον πολιτισμό του καθενός, τα μνημεία και την ιδιαιτερότητά του, θέλουν διάλογο κατανόηση και αλληλοπεριχώρηση”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα στην εξέλιξη της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου ήταν ιδιαίτερα κατανυκτικό αφού και εντός του μητροπολιτικού ναού τα φώτα ήταν σβηστά. Παρόντες στην ακολουθία ήταν και οι αρχές της περιοχής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις