Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Άγιο Όρος: 17 χρόνια φυλακή για τη μολότοφ στις Καρυές – Εξοντωτική ποινή για τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου!

Άγιο Όρος: 17 χρόνια φυλακή για τη μολότοφ στις Καρυές – Εξοντωτική ποινή για τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου!

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν 8 μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, Μετά την καταδίκη τους οι κατηγορούμενοι θεωρούνται φυγόποινοι και αναζητούνται…

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν 8 μοναχοί που κατηγορούνταν για το επεισόδιο με τις βόμβες μολότοφ στον Άγιον Όρος, τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της “παλιάς” αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον μοναχό Αντύπα της ίδιας αδελφότητας.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώτος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός του επεισοδίου, ενώ ο δεύτερος που φέρεται να πέταξε μολότοφ καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό και χρήση εκρηκτικών.

Με την ίδια απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί της “παλιάς” αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου τιμωρήθηκαν με κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών, ο καθένας, για απλή συνέργεια στο επεισόδιο.

Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης ακροαματικής διαδικασίας το εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν κενό, καθώς οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν μόνο από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους. Το ίδιο συνέβη και χθες, όταν εκφωνήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Μετά την καταδίκη τους οι κατηγορούμενοι θεωρούνται φυγόποινοι και αναζητούνται από τις Αρχές για την εκτέλεση της ποινής τους. Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, το επεισόδιο προκλήθηκε, όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, κατ’ εφαρμογήν άλλης δικαστικής απόφασης.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθούν αντιδράσεις κατά τις οποίες εκτοξεύτηκαν αντικείμενα, ακόμη και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις