Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άγιο Όρος: «Μυρίζει θάνατο και εκείνοι δεν το μυρίζουν» λέει ηγούμενος για αντιεμβολιαστές

Άγιο Όρος: «Μυρίζει θάνατο και εκείνοι δεν το μυρίζουν» λέει ηγούμενος για αντιεμβολιαστές

«Μυρίζει θάνατο και εκείνοι δεν το μυρίζουν»… Με αυτή τη συγκλονιστική φράση ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος αναφέρθηκε στους αντιεμβολιαστές και τη διασπορά του κορονοϊού στο Άγιο Όρος. 

Ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Όρους σημείωσε χαρακτηριστικά: «Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα». 

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο».

 

Σημειώνεται πως την Κυριακή, ένας ακόμα μοναχός άφησε την τελευταία του πνοή στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για τον πατέρα Παντελεήμων, μοναχό από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα), που είχε διασωληνωθεί λόγω κορονοϊού. Ήταν 59 ετών.

Πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας. Πλέον, ο αριθμός των μοναχών που κατέληξαν, αυξήθηκε στους 9. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής τα κρούσματα στο Άγιο Όρος ανέρχονται σε 50.

Ο γέροντας Βαρθολομαίος ανέφερε: «Το ρεπορτάζ όπως ακούστηκε είναι στο μεγαλύτερο μέρος αληθινό. Όντως υπάρχουν οι φωνές αρνητών μέσα στο Άγιο όρος που παρασέρνουν μοναχούς και τον κόσμο. Οι φωνές αυτές είναι μεμονωμένες».

Ο ίδιος είπε πως τέσσερα με πέντε μοναστήρια εμβολιάστηκαν συνολικά, αλλά το νούμερο όσων νόσησαν ήταν μεγάλο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις