Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Άγιο Όρος: Ναι στα μέτρα για τον κορονοϊό αλλά… “απαραίτητη” η Θεία Κοινωνία

Άγιο Όρος: Ναι στα μέτρα για τον κορονοϊό αλλά… “απαραίτητη” η Θεία Κοινωνία
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Αναγνωρίζει η Ιερά Κοινότητα στο Άγιο Όρος, με ανακοίνωσή της, την αναγκαιότητα των μέτρων για την αποφυγή του κορονοϊού…

Ωστόσο, για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας σημειώνει πως «το μέγιστον τούτο μυστήριον τής Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι απολύτως απαραίτητον διά την πνευματικήν ζωήν και οι πιστοί δεν είναι δυνατόν να υποβάλλωνται εις στέρησιν αυτού».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ιερά Κοινότητα δεν είναι αρνητική στα μέτρα κατά του κορονοϊού και σέβεται τις προσπάθειες των αρχών και των επιστημόνων στις δομές υγείας για τον περιορισμό της πανδημίας. «Πράττομεν, συν Θεώ, το κατά άνθρωπον δυνατόν, καί διά τούτο ελήφθησαν και τηρούνται μέχρι σήμερον με προσοχήν και διάκρισιν ανάλογα μέτρα προστασίας και εις το ‘Αγιον Όρος», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ωστόσο, κατ’ ουδένα τρόπον η πανδημία αυτή και η αντιμετώπισίς της δεν πρέπει να συνδεθή με την δυνατότητα συμμετοχής των πιστών εις τα άγια Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας με αποτέλεσμα τον περιορισμόν της θρησκευτικής ελευθερίας και της χριστιανικής λατρείας».

«Εις την παρούσαν δυσχερή περίστασιν της πανδημικής νόσου υπάρχει πρόσθετος ανάγκη καταφυγής εις τον Θεόν», σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις