Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: «Όχι άλλη Κυριακή» – Συγκέντρωση έξω από τη σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Άγιοι Ανάργυροι: «Όχι άλλη Κυριακή» – Συγκέντρωση έξω από τη σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Γυναίκες προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (04.04.2024) σε σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Στο κτίριο της Περιφέρειας (ΠΚΜ) πραγματοποιούνταν σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους 14 δημάρχους του νόμου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας, σήμερα πραγματοποιούνται ανάλογες διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, ωστόσο η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη συνέπεσε με την παρουσία του κ. Χρυσοχοΐδη. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισαν, θέλησαν να στείλουν και το δικό τους μήνυμα κατά των γυναικοκτονιων.

«Όχι άλλη Κυριακή», διεμήνυσαν με παρέμβαση τους σχηματίζοντας τη φράση αυτή, κρατώντας η καθεμία από ένα γράμμα για τον σχηματισμό του μηνύματος.

Μάλιστα, οι γυναίκες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν την παρέμβαση αυτή εντός της αίθουσας που πραγματοποιείται η σύσκεψη υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη, όμως κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη.

Η Αντιπροεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων εργατών Περιφερειών Ελλάδος Αφεντούλα Αλεξίου,
δήλωσε σχετικά με την παρέμβαση: «Είμαστε συγκλονισμένοι από το κύμα γυναικοκτονιών που το τελευταίο διάστημα δεν απευθύνεται μόνο σε ανυπεράσπιστες γυναίκες αλλά σε κάθε γυναίκα. Απαιτούμε από την πολιτεία αλλά και από κάθε οργάνωση και γυναίκα να απαιτήσει τα δικαιώματα της αλλά και την πολιτεία να προστρέξει».

Στο περιθώριο της διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασαν και τα αιτήματα του κλάδου τους που μεταξύ άλλων είναι καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών, καλύτερο εξοπλισμό αυτών για να είναι αποτελεσματικές προς τους πολίτες αλλά και αυξήσεις σε μισθούς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις