Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγιος Νικόλαος: Εβδομάδα ελέγχων με τεστ για την ακριβή εικόνα των κρουσμάτων κορονοϊού

Άγιος Νικόλαος: Εβδομάδα ελέγχων με τεστ για την ακριβή εικόνα των κρουσμάτων κορονοϊού

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία στον Άγιο Νικόλαο εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού που έχει καταγραφεί.

«Εστίες» του ιού δημιουργήθηκαν σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής γεγονός που προβληματίζει έντονα τους υγειονομικούς και τοπικούς φορείς εξαιτίας της έντονης μεταδοτικότητας που σημειώθηκε.

Σχεδόν κάθε μέρα θα πραγματοποιούνται και τεστ (μοριακά και rapid test) στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

«Καθ’ όλη τη βδομάδα θα γίνουν πολλά τεστ τόσο στις σχολικές μονάδες που έχει εντοπιστεί κρούσμα όσο και στη τοπική κοινωνία. Γι’ αυτό θα έχουμε και κάποια καλύτερη εικόνα για το τί συμβαίνει», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, Θωμάς Χαριτάκης.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, η αρχή θα γίνει στα σχολεία και συγκεκριμένα στο βρεφονηπιακό σταθμό.

«Σήμερα στο βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας, που είχε τα πολλά κρούσματα, θα γίνουν 139 μοριακά τεστ. Θα εξεταστεί δηλαδή το σύνολο των παιδιών του σταθμού που δεν είχαν ελεγχθεί τις προηγούμενες ημέρες», ανέφερε σχετικά ο κ. Χαριτάκης ενώ παράλληλα επεσήμανε τον λόγο που γίνονται μοριακά και όχι rapid test: «Θα γίνουν μοριακά τεστ επειδή θέλουμε να έχουμε ακριβή εικόνα για το τί συμβαίνει. Ο ΕΟΔΥ θέλει να δει ακριβώς το στέλεχος του ιού προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κρούσμα μετάλλαξης γιατί υπάρχει ο προβληματισμός της ταχύτητας της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Αύριο, Δευτέρα, στις 9 το πρωί στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ θα εξεταστούν, με μοριακά τεστ, τα παιδιά των τεσσάρων τμημάτων των δημοτικών αλλά και των δύο τμημάτων νηπιαγωγείων καθώς και οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα, την Τρίτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έλεγχος με rapid test με τη μέθοδο του drive through σε πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν.

Κλειστά σχολεία και έντονη ανησυχία των γονέων

Ένα σχολείο και έξι τμήματα σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι κλειστά αυτή τη στιγμή στον Άγιο Νίκολαο.

Πρόκειται για τον βρεφονηπιακό σταθμό στην Αμμούδα, τρία τμήματα του 3ου δημοτικού σχολείου, ένα τμήμα του 1ου δημοτικού και δύο τμήματα νηπιαγωγείων.

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών έχουν έντονη ανησυχία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στα σχολικά συγκροτήματα.

«Οι γονείς εκφράζουν συνεχώς την ανησυχία τους καθώς σε αρκετές οικογένειες υπάρχουν ευπαθείς ομάδες. Υπάρχει αγωνία και ζητούν να μάθουν ονόματα παιδιών για να μπορούν να δουν αν είχαν επαφές. Το θέμα είναι όμως ότι κι εμείς δεν έχουμε ονόματα και δεν δίνονται. Αυτό που κάνουμε είναι να λέμε τα τμήματα όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα κι ενημερώνουμε τακτικά τους γονείς των τμημάτων», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαριτάκης.

Χαλαρότητα στο δεύτερο lockdown

Έντονη ήταν η χαλάρωση που επικρατούσε και στον Άγιο Νικόλαο κατά το δεύτερο lockdown.

«Γενικά στο δεύτερο lockdown υπήρχε μία χαλαρότητα και γενικά αλλά και εδώ στον Άγιο Νικόλαο. Φαίνεται ότι υπήρξε ένας εφησυχασμός γιατί ήμασταν συνεχώς «πράσινη» περιοχή ωστόσο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ανατράπηκαν όλα. Τώρα χρειάζεται απόλυτη προσοχή, τήρηση των μέτρων με ευλάβεια για να ξαναγίνει η περιοχή “πράσινη”», τόνισε ο κ. Χαριτάκης.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις