Δευτέρα, 22 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγιος Παϊσιος: Η άγνωστη ιστορία της εκκλησίας στην Ήπειρο και η επιλογή για τα τηλεοπτικά γυρίσματα

Άγιος Παϊσιος: Η άγνωστη ιστορία της εκκλησίας στην Ήπειρο και η επιλογή για τα τηλεοπτικά γυρίσματα

Ο Άγιος Παϊσιος συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης με τις εικόνες από την ταινία να προκαλούν συζητήσεις…

Η σειρά Άγιος Παΐσιος που περιγράφει τη ζωή του Αγίου έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης στο Mega. Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έχει γίνει στην Κόνιτσα και σε γύρω χωριά μιας και εκεί πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ο Άγιος Παΐσιος.

Χαρακτηριστική εικόνα στην σειρά του Mega είναι η σκηνή στην οποία ο Αρσένιος Εζνεπίδης (Άγιος Παΐσιος) προσεύχεται και ως παιδί και ως μεγάλος σε μια εκκλησία. Είναι η εκκλησία στην οποία είδε τον Χριστό, όπως αποκάλυψε αργότερα και στη μητέρα του. Ποια εκκλησία είναι όμως αυτή;

Παρά το γεγονός ότι ακούγεται στην σειρά πως αναφέρεται στην Αγία Βαρβάρα (η οποία πράγματι υπάρχει και βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του Αγίου στην Κόνιτσα) η συγκεκριμένη εκκλησία λέγεται Κόκκινη Παναγία και βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της κωμόπολης.

Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι που όπως φαίνεται τράβηκε το ενδιαφέρον της παραγωγής της σειράς και επιλέχθηκε για τις σκηνές της προσευχής. Σύμφωνα με το ipeirotika.gr, ο ναός είναι αφιερωμένος στη Ζωοδόχο Πηγή και κτίστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα στον τύπο της μονόκλιτης ξυλόστεγης βασιλικής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις