Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Αγρίνιο: Ανήλικοι πίσω από άγρια ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Αγρίνιο: Ανήλικοι πίσω από άγρια ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Στα χέρια των αστυνομικών οι ανήλικοι δράστες και οι γονείς τους, μετά τη ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στο Αγρίνιο

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ και σήμερα το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο ανήλικοι, ηλικίας 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και διάπραξη κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν οι γονείς των δυο ανήλικων για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους. Ειδικότερα, οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι, χθες αργά το βράδυ, πήγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στο Αγρίνιο και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Μετά την τέλεση της ληστείας, οι ανήλικοι τράπηκαν σε φυγη με την κλεμμένη μοτοσικλέτα αναπτύσσοντας ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα και να διαφύγουν πεζοί.

Στον τόπο του συμβάντος οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου βρήκαν και κατέσχεσαν την κλεμμένη μοτοσικλέτα, ένα μαχαίρι και μια τσάντα που περιείχε έναν σιδερένιο λοστό.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δυο κατηγορούμενων χθες και σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο.

Από την ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, προέκυψε ότι οι δυο ανήλικοι συλληφθέντες είχαν διαπράξει, από την 10/11/2023 έως την 29/11/2023, πέντε κλοπές (η μια απόπειρα), σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, πρατήριο υγρών καυσίμων και κατάστημα, αφαιρώντας μια μοτοσικλέτα, 1.175 ευρώ, λαχεία αξίας 1.362 ευρώ, ένα μαχαιράκι και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των ανήλικων κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 960 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις