Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Αγρίνιο: Αστυνομικός σε εγκληματική οργάνωση που έκανε απάτες με λεία 195.000 ευρώ – 8 συλλήψεις

Αγρίνιο: Αστυνομικός σε εγκληματική οργάνωση που έκανε απάτες με λεία 195.000 ευρώ – 8 συλλήψεις

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στο Αγρίνιο και ήδη έγιναν 8 συλλήψεις. Ανάμεσα στα άτομα που αναζητούνται και ένας αστυνομικός, που ήταν μέλος της άρτια οργανωμένης σπείρας. Οι ληστείες και οι απάτες που έκαναν…

Από την Ασφάλεια στο Αγρίνιο εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κρύβονταν πίσω από κλοπές, ληστείες και απάτες με το πρόσχημα υπαλλήλων της ΔΕΗ ή του Δήμου, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συνελήφθησαν 8 μέλη της και σε βάρος τους καθώς και σε βάρος ακόμη 6 ατόμων -μεταξύ των οποίων και αστυνομικός- σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2022, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Δρώντας σε ολιγομελείς ομάδες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν σπίτια που διέμεναν ηλικιωμένα άτομα και υποδυόμενοι τους υπάλληλους της ΔΕΗ ή του Δήμου, έμπαιναν σε αυτά. 

Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα έπειθαν τα θύματά τους και κατάφερναν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν σε κατάστημα που διατηρεί ένα από τα μέλη. 

Χαρακτηριστικό στοιχείο του «επαγγελματισμού» με τον οποίο δρούσαν ήταν ότι μεταξύ τους είχαν καθορίσει διακριτούς ρόλους, με επιμερισμό αρμοδιοτήτων στην προσέγγιση των θυμάτων και στην «περιφρούρηση» του πεδίου δράσης, ενώ συνεργός τους που βρισκόταν σε κοντινό σημείο φρόντιζε για την διαφυγή τους με επιχειρησιακό όχημα.

Προκειμένου να καταστήσουν δύσκολη την ανακάλυψη της παράνομης δράσης τους, άλλαζαν τα μέσα που χρησιμοποιούσαν ώστε να διευκολύνουν τη διαφυγή τους από το σημείο διάπραξης της αξιόποινης πράξης. 

Σε ότι αφορά  τον εμπλεκόμενο αστυνομικό προέκυψε ότι είχε γνώση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, απαιτούσε χρηματικά ποσά από τα μέλη της, ενώ όπως διαπιστώθηκε, είχε ενημερώσει δράστες της οργάνωσης ότι αναζητούνται, ύστερα από αξιόποινη πράξη που διέπραξαν τον περασμένο Ιούνιο. 

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες, (Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου) , στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, καθώς και ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου και Βέροιας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

κυνηγετικό όπλο, 5 οχήματα, πλήθος τιμαλφών και ρολογιών αξίας τουλάχιστον 39.700 ευρώ,  πλήθος κινητών τηλεφώνων, ιδιόχειρες σημειώσεις, 32.500 ευρώ και 7 χρυσές λίρες. 

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 44 περιπτώσεις ληστείας, απάτης, κλοπής καθώς και αποπειρών απάτης και κλοπής σε Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πέλλα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Έδεσσα και Κιλκίς, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ξεπερνά τα 195.135 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις