Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγρίνιο: Ξανά σε λειτουργία η ΜΕΘ του νοσοκομείου

Αγρίνιο: Ξανά σε λειτουργία η ΜΕΘ του νοσοκομείου

Μετά από αναστολή δύο μηνών επαναλειτουργεί και πάλι η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Η ΜΕΘ θα λειτουργεί ως Γενική κι όχι ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού που είχε απόλυτη θνησιμότητα.

Θα έχει δυναμική 5 κρεβατιών και 4 γιατρούς. Επί ένα δίμηνο το Αγρίνιο βρέθηκε χωρίς ΜΕΘ η οποία λειτουργούσε αποκλειστικά για ασθενείς covid και η αναστολή λειτουργίας της έγινε υπό το βάρος των αποκαλύψεων για απόλυτη θνητότητα σε όσους πέρασαν από τις κλίνες της με κορονοϊό.

Η επαναλειτουργία έγινε παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, της διοικήτριας του νοσοκομείου Μεσολογγίου Ελένης Φιλιπποπούλου, αλλά και της νέας επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΘ κ. Σκλάβου, Διευθύντριας ΕΣΥ, αναισθησιολόγου-εντατικολόγου, που έχει εργαστεί πολλά χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Αισιόδοξος για την πορεία της Μονάδας δήλωσε ο κ. Καρβέλης, που έκανε γνωστό πως η ΜΕΘ θα λειτουργήσει με τέσσερις ιατρούς και με πέντε κρεβάτια όπως γράφει το thebest.gr

.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι επρόκειτο για αναστολή και όχι διακοπή της λειτουργίας της ΜΕΘ προσθέτοντας πως αυτή έγινε για να γίνουν εργασίες συντήρησης ενώ κάποια πράγματα όπως ανέφερε εξετάστηκαν εξ αρχής με το στόχο να υπάρξει μια νέα επιστημονική κατεύθυνση στον τρόπο λειτουργίας της. Για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας επεσήμανε πως αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο διερεύνησης από το Υπουργείο , υπάρχουν παρατηρήσεις και αυτές ελήφθησαν υπόψιν στο νέο ξεκίνημα της ΜΕΘ.

Από την πλευρά της η κ. Σκλάβου με σημαντική εμπειρία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρα, έκανε λόγο για μα “δύσκολη” επανεκκίνηση και ζήτησε η τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις