Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Αγρίνιο: Νέα στοιχεία «φωτιά» για τον ιερέα που μπήκε φυλακή για βιασμό, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων

Αγρίνιο: Νέα στοιχεία «φωτιά» για τον ιερέα που μπήκε φυλακή για βιασμό, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ιερέας από το Αγρίνιο είχε προφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι μετά τις καταγγελίες που προκάλεσαν σάλο. Η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο με νέα στοιχεία…

Ήταν Ιούνιος του 2021 όταν η σύλληψη και η προφυλάκιση του 50χρονου ιερέα είχε παγώσει το Αγρίνιο. Τότε οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούσαν έκαναν λόγο για μια υπόθεση στημένη με χαλκευμένα στοιχεία. Η έρευνα συνεχίστηκε και πλέον υπάρχουν νέες εξελίξεις.

Πιο αναλυτικά, στο Αγρίνιο βρίσκεται από χθες Παρασκευή (21-01-2022) και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο ο 50χρονος ιερέας που τον Ιούνιο του 2021 προφυλακίστηκε μετά από μήνυση που υποβλήθηκε και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για βιασμό ανηλίκου, ασέλγεια και πορνογραφία ανηλίκων.

Η υπόθεση είχε σοκάρει το πανελλήνιο, μετά και τις αποκαλύψεις για το ιδιότυπο «κοινόβιο» που είχε δημιουργήσει ο κληρικός στην οικία του στο Αγρίνιο, με την σύζυγο και τα παιδιά του, καθώς και δυο ακόμη διαζευγμένες γυναίκες με τα παιδιά τους. Πληροφορίες του agriniopress.gr αναφέρουν πως στην υπόθεση πλέον έχουν προκύψει νέα στοιχεία που προέρχονται απο τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κινητά, υπολογιστές, κάρτες κλπ ηλεκτρονικά αρχεία που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες της Αστυνομίας και που φέρεται να ανήκουν στον κατηγορούμενο.

Το πόρισμα φέρεται να είναι επιβαρυντικό για τον ιερέα, που ήδη αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. Το υλικό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ενισχύει την κατηγορία ότι για αρκετό χρονικό διάστημα υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση – εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών, που οι μητέρες τους, είχαν εμπιστευτεί στα χέρια του.

Ο ίδιος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα επιπλέον αυτά στοιχεία την ερχόμενη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου. Τον Ιούνιο, η υπεράσπιση του κληρικού, είχε κάνει λόγο για «στημένη δικογραφία» και ότι δεν στοιχειοθετείται από πουθενά το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας, με βάση το υλικό που βρέθηκε.

Παράλληλα, κατήγγειλε προσπάθεια αλλοίωσης των πραγματικών περιστατικών. Η προσαγωγή του τότε, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον δεκάδων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω απο τα δικαστήρια, για να συμπαρασταθούν στις δυο αδελφές που κατήγγειλαν και μήνυσαν τον 50χρονο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις