weather-icon °C AΘΗΝΑ

Αγρότες: Παρατεταγμένα τα τρακτέρ στον Ε65 – «Μόνος δρόμος αυτός του αγώνα» – video

Αγρότες: Παρατεταγμένα τα τρακτέρ στον Ε65 – «Μόνος δρόμος αυτός του αγώνα» – video

Στον κόμβο του Ε65 έξω από την Καρδίτσα συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (17/12) τα τρακτέρ των αγροτών μετά το σχετικό κάλεσμα που απηύθυνε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως είχε τονιστεί στην τελευταία συνέντευξη τύπου της ΕΟΑΣΚ το περασμένο Σάββατο αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργού στη συνάντηση της Παρασκευής η έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους ήταν μονόδρομος για τους ίδιους για να διεκδικήσουν λύση στα αιτήματά τους. Σημαντικότερα όλων στην παρούσα χρονική η τιμή του βαμβακιού και το κόστος παραγωγής ειδικά για την τιμή του πετρελαίου ωστόσο υπάρχει ένα πλήθος αιτημάτων.

Έτσι λίγο μετά τις 11.00 περί τα 170 τρακτέρ όπως ηταν προγραμματισμένο κατέφθασαν στον κόμβο του Ε65 και αρχικά παρατάχθηκαν στους παράδρομους μέχρι να συγκεντρωθούν όλα τα αγροτικά μηχανήματα. Στις 12.15 ξεκίνησαν τα πρώτα τρακτέρ να τοποθετούνται πάνω στον Ε65 με κατεύθυνση προς Τρίκαλα όπου νωρίτερα η τροχαία είχε φροντίσει να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Μετά τις 13.00 τοποθετήθηκαν τρακτέρ και στο ρεύμα προς Λαμία και πλέον η κατάσταση οδικά όπως μας έχει αναφερθεί για κάποιον που ταξιδεύει από Ξυνιάδα προς Τρίκαλα θα πρέπει να βγει από τον Ε65 στους Σοφάδες και εφόσον θέλει να χρησιμοποιήσει εκ νέου τον Ε65 μπορεί να το κάνει μέσω του κόμβου της Καρδίτσας. Αντίθετα όσοι θέλουν να κινηθούν από Τρίκαλα προς Ξυνιάδα μπορούν να φθάσουν μέχρι το κόμβο της Καρδίτσας όπου θα πρέπει να βγουν και εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν στον Ε65 μπορούν να το κάνουν από Σοφάδες.

«Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα»

«Ο μόνος δρόμος», όπως τόνισαν οι αγρότες, «είναι αυτός του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Γιατί ότι κατακτήθηκε έως τώρα ήταν μέσα από αγώνες».

Σε δηλώσεις του το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, Κώστας Τζέλλας, σημείωσε ότι «ξεκινάμε το προγραμματισμένο μπλόκο στον Ε65» και πρόσθεσε: «Συνάδελφοι αγρότες από διάφορες περιοχές της Καρδίτσας συμμετέχουν στην κινητοποίηση με αιχμή τις εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι, αλλά και το κόστος παραγωγής, το ακατάσχετο, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον ΕΛΓΑ και όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. Καλούμε, τους συναδέλφους αγρότες απ’ όλο το Νομό να συμμετάσχουν στο μπλόκο με τα τρακτέρ να είμαστε πιο δυνατοί για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Να κλείσουν τ’ αυτιά τους σ’ αυτούς που τους παίρνουν τηλέφωνο και τους ενοχλούν, λέγοντάς τους ότι δεν γίνεται τίποτα. Να καταλάβουν ότι μόνο μέσα από το δυναμικό αγώνα έχουμε μέλλον και θα κερδίσουμε κάποια πράγματα».

Επίσης, το μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας, Γιάννης Τσιούτρας, υποστήριξε πως «εδώ και τώρα διεκδικούμε λύσεις», προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός που έβαλε μπροστά με δηλώσεις η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα».

Οι αγροκτηνοτρόφοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να έχουν βιώσιμο εισόδημα. Παράλληλα, τονίζουν ότι πρέπει να σταματήσει το «αίσχος των ανοιχτών τιμών», ενώ ζητούν να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, karditsalive

#TAGS MM