Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγρότες: Πού υπάρχουν μπλόκα στη Μακεδονία

Αγρότες: Πού υπάρχουν μπλόκα στη Μακεδονία

Με συμβολικούς αποκλεισμούς εν αναμονή της τετραμερούς συνάντησης, κινητοποιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Με συμβολικούς αποκλεισμούς κομβικών σημείων, όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους από τις 28 Ιανουαρίου, οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αναμένουν να τους γνωστοποιηθεί η τελική σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου με το οποίο θα συναντηθούν, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα αιτήματά τους και να βρεθούν οι λύσεις ή έστω να δοθούν οι απαντήσεις, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποί τους.

Οι πρόεδροι των Αγροτικού Συλλόγου (ΑΣ) Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας, του ΑΣ Κυμίνων, Κώστας Ανεστίδης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, ξεκαθάρισαν πάντως ότι αν δεν συμμετάσχει στη συνάντηση η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, δεν πρόκειται και οι ίδιοι να παραβρεθούν.

‘Οπως είναι ήδη γνωστό από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ενημέρωσε τους επικεφαλής της ότι “κλείδωσαν” οι συμμετοχές των υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και εκκρεμεί το τελικό “οκέι” από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση αναμένεται να γίνει την προσεχή Πέμπτη 14/2.

Για σήμερα, κινητοποιήσεις συμβολικού χαρακτήρα έχουν προγραμματίσει οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Νάουσα, όπου θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση της πόλης, επί της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, από τις 17.00 και για μία ώρα, αλλά και στις Σέρρες, από τις 16.00 και για δύο ώρες, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω από το Λευκώνα.

Σε στάση αναμονής και με τα τρακτέρ τους παρατεταγμένα στα κομβικά σημεία όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους, παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι:

*Στον κόμβο του Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας

*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

* Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να “κλειδώσουν” τον τρόπο με τον οποίο θα εισέλθουν και εκείνοι στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, Θωμάς Καρυπίδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις