Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγρότες: Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους της Λαμίας – Έφτασαν και στον κόμβο της Θέρμης

Αγρότες: Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους της Λαμίας – Έφτασαν και στον κόμβο της Θέρμης
ΦΩΤΟ GRTIMES

Με μηχανοκίνητη πορεία στο Κέντρο της Λαμίας το μεσημέρι της Πέμπτης (17/2), οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας προσπάθησαν να στείλουν ένα πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας για τα «απαγορευτικά κόστη παραγωγής».

Οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, ζητώντας μείωση των τιμών της ενέργειας που επιδρά και στο δικό τους κόστος παραγωγής, που όπως περιέγραψαν έχει ανέβει κατά 300% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το LamiaReport.

Οι αγρότες αρχικά συγκεντρώθηκαν σχεδόν από όλα τα σημεία της Φθιώτιδας στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας όπου σε συνεννόηση με τις αστυνομικές δυνάμεις, παρέταξαν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της οδού Φιλίας.

Στη συνέχεια οι αγρότες με τα τρακτέρ τους ανέβηκαν στο κέντρο της πόλης, φτάνοντας μέχρι την πλατεία Ελευθερίας.

Μπλόκο της Αστυνομίας στους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

Στο μεταξύ νέο μπλόκο έστησε η αστυνομία στους αγρότες που βρίσκονται στην Καρδία, στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με το GRTimes, αγρότες με τα οχήματά τους πήγαν στην αερογέφυρα της Καρδίας προσπαθώντας να φτάσουν στην αερογέφυρα Θέρμης, με τις δυνάμεις της αστυνομίας ωστόσο να μην τους επιτρέπουν να περάσουν και την κατάσταση να γίνεται έκρυθμη.

Μπλόκο της αστυνομίας και στην αερογέφυρα της Θέρμης

Με μπλόκα σε πολλά σημεία η αστυνομία επιχείρησε να αποτρέψει τους αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης από το να συγκεντρωθούν στην αερογέφυρα της Θέρμης, όπως είχαν από την αρχή προγραμματίσει να κάνουν σήμερα (17/2).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Θέρμης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε συμφωνία με την αστυνομία προκειμένου να γίνει αυτή η προσυγκέντρωση. Οι αρχές ωστόσο σήμερα απέτρεπαν τους συναδέλφους του από το να προσεγγίσουν στο σημείο.

 

Τελικά, μετά τις διαβουλεύσεις με την αστυνομία και προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, επιτράπηκε τελικά στους αγρότες να φτάσουν στον κόμβο της Θέρμης, νωρίς το απόγευμα.

Ο στόχος των αγροτών όπως ανέφεραν είναι να κάνουν αύριο Παρασκευή πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο ΥΜΑΘ.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις