Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αίγινα: Αμέτρητα ερωτήματα! “Δεν έτρεχα” λέει ο χειριστής του ταχύπλοου – Οι αυτόπτες μάρτυρες λένε το αντίθετο! Θρήνος για τις 4 ψυχές που χάθηκαν

Τα κομμάτια του τουριστικού σκάφους - ΦΩΤΟ newsIT.gr
Τα κομμάτια του τουριστικού σκάφους - ΦΩΤΟ newsIT.gr

– Τραγικές στιγμές για τους συγγενείς των τεσσάρων θυμάτων – Ανάμεσα στους νεκρούς ένα μικρό κοριτσάκι και ο πατέρας του
– Η θάλασσα της Αίγινας έχει γεμίσει με κομμάτια του μοιραίου τουριστικού σκάφους από τη φονική σύγκρουση – Ανατριχιαστικές εικόνες
– Ο γιος του νεκρού χειριστή του τουριστικού σκάφους θρηνούσε απαρηγόρητος πάνω από τα συντρίμια
– Συνελήφθη ο χειριστής του ταχύπλοου – “Αφαιρέθηκα” δηλώνει ο 77χρονος
– “Εγκληματικό ανθρώπινο λάθος” χαρακτηρίζει την τραγωδία ο Υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος τις σκηνές της τραγωδίας στην Αίγινα… Ένας πατέρας με το κοριτσάκι του “έσβησαν” στο τραγικό δυστύχημα, ενώ ένας 16χρονος είναι ανάμεσα στους συνολικά 16 τραυματίες.

“Αφαιρέθηκα” λέει ο χειριστής του ταχύπλοου

Στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο ιδιοκτήτης και χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου “Ντουέντε”, το οποίο εμβόλισε το μεσημέρι το τουριστικό σκάφος “Αντωνία”, που μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη νήσο Μονή, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσα τους ένα 5χρονο κοριτσάκι και ο πατέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Σημειώνεται, ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Απαρηγόρητος ο γιος του νεκρού καπετάνιου

Ο γιος του νεκρού καπετάνιου του τουριστικού σκάφους, θρηνεί πάνω από τα συντρίμια…

Ο γιος του νεκρού χειριστή του τουριστικού σκάφους - ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

Διασώστες μεταφέρουν τις σορούς της τραγωδίας. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τόσο ξαφνικά…

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο δημοσιογράφος του newsIT.gr Κώστας Στάμου, με τα συντρίμια του μοιραίου τουριστικού σκάφους, το οποίο όπως θα δείτε, έγινε κομμάτια μετά τη σύγκρουση με το ταχύπλοο.

“Πέρασε από πάνω του! Λίγα λεπτά μετά είδαμε το καΐκι, κομμένο στη μέση!” λέει μία γυναίκα που είδε με τα μάτια της τις τραγικές στιγμές!

Από τη στιγμή της τραγωδίας, στο νησί επικρατεί πανικός! Θρήνος για τα θύματα, αγωνία για τους τραυματίες, έρευνες για τους αγνοούμενους και δεκάδες συντρίμια που βγάζουν από τη θάλασσα κάθε τόσο, οι άνθρωποι που κάνουν τις έρευνες.

ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

“Το χωριό περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός” λέει ο Γιάννης Μούρτζης στο newsIT και στον Κώστα Στάμου, ένας από τους πρώτους που ήρθαν σε επαφή με τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους, τις στιγμές της διάσωσης. Ο ίδιος μάλιστα, ήταν συμμαθητής με τον καπετάνιο του τουριστικού, ο οποίος έχασε τη ζωή του…

“Χτενίζουν” την περιοχή για αγνοούμενους

Δυστυχώς όμως, το δράμα έχει και συνέχεια… Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει και ο Δήμαρχος του νησιού, μέσα στο τουριστικό σκάφος την ώρα που συγκρούστηκε με το ταχύπλοο, ήταν τουλάχιστον 25 άνθρωποι. Εκτός λοιπόν, από τους νεκρούς, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες που βγήκαν σώοι στη στεριά, υπάρχουν φόβοι και για αγνοούμενους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα που δήλωσε το απόγευμα ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Διευκρίνισε ότι οι διασώστες θα ερευνούν το σημείο για τις επόμενες 48 ώρες… Χαρακτήρισε “εγκληματικό ανθρώπινο λάθος” αυτό που έγινε, τονίζοντας ότι “θα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν με απόλυτη αυστηρότητα”.

“Είμαστε ακόμη σε διαδικασία έρευνας” έλεγαν νωρίτερα από το λιμενικό. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικής Αεροπορίας.

Διασώστες ερευνούν για αγνοούμενους - ΦΩΤΟ newsIT.gr

Εικόνα από τις έρευνες για αγνοούμενους - ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

Το χρονικό της τραγωδίας

Η φονική σύγκρουση συνέβη λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή Νοτιοδυτικά της Αίγινας. Το τουριστικό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, μεταφέροντας παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, το ταχύπλοο σκάφος, το εμβόλισε με ταχύτητα και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται ότι το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε με δύναμη πάνω στο τουριστικό, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε.

ΦΩΤΟ από ert.gr

ΦΩΤΟ από ert.gr

Θρήνος για το παιδάκι που “έσβησε” στο δυστύχημα μαζί με τον πατέρα του

Ο τραγικός απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες.
Νεκροί είναι ο χειριστής τους τουριστικού σκάφους, ένα παιδάκι και ο πατέρας του καθώς και ένας άνδρας που ανασύρθηκε το μεσημέρι με τη βοήθεια βατραχανθρώπων από το βυθό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων:

Οι 4 νεκροί ” είναι 3 ενήλικες 44 και 58 ετών και ένας άνδρας μεσήλικας 40-50 ετών, αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων καθώς και ένα ανήλικο κοριτσάκι 5 ετών.

Τραυματίες είναι 16 άνθρωποι, εκ των οποίων πιο σοβαρά μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή, με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό.

Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή των 2 ανωτέρω τραυματιών και επιπλέον άλλων τριών ενηλίκων για περαιτέρω αντιμετώπιση σε Νοσοκομεία της Αθήνας. Σε συνεννόηση με τη 2 η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ, οργανώθηκε η διακομιδή τους με πλωτό μέσο συνοδεία ιδιώτη γιατρού, στο Λιμάνι του Πειραιά. Από κει με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν, η κοπέλα στο ΓΝ “ΚΑΤ”, ο 16χρονος και 2 ακόμα τραυματίες στο ΓΝ Νίκαιας και ένας τραυματίας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, λόγω της ιδιότητας του (αστυνομικός).

Από τους υπόλοιπους 11 που μεταφέρθηκαν στο ΚΥ Αίγινας, οι 5 έλαβαν εξιτήριο ενώ οι άλλοι 6 παραμένουν ακόμα για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση των τραυματιών είναι καλή”…

Ένα ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες - ΦΩΤΟ newsIT.gr

ΦΩΤΟ newsIT.gr

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ, MEGA, aeginaportal, efsyn.gr,ert.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε