Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Αίγινα: Μαρτυρία “κλειδί” για το τραγικό δυστύχημα από τον “Ντόντο” που ρυμούλκησε το σκάφος! Πνίγηκαν αβοήθητοι η 5χρονη και ο πατέρας της

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Η μαρτυρία του Αντώνη Μαλτέζου, ο οποίος είναι γνωστός ως “Ντόντος” της Αίγινας, στο NewsIt.gr
– Από 65 μέχρι 83 ετών είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ταχύπλοο
– Σταμάτησαν οι έρευνες για αγνοούμενους
– Πέντε είναι επισήμως οι τραυματίες
– Ποιοι είναι οι άνθρωποι που βγήκαν σώοι στη στεριά

Νέες διαστάσεις για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή της Πέρδικας δίνει η μαρτυρία του Αντώνη Μαλτέζου, του ανθρώπου που ρυμούλκησε το ταχύπλοο μέχρι το λιμάνι της Αίγινας λίγα λεπτά μετά τη μοιραία σύγκρουση με το τουριστικό πλοιάριο.

Ο Αντώνης Μαλτέζος ειδοποιήθηκε απο φιλικό πρόσωπο του 77χρονου για να μεταφέρει το σκάφος και καταγγέλλει πως είδε μέσα σε αυτό τον ιδιοκτήτη και ακόμη τρία άτομα.

Μιλώντας στο Newsit.gr, ο λεγόμενος “Ντόντος” της Αίγινας αποκαλύπτει πως αμέσως μετά το δυστύχημα, φιλικό πρόσωπο του 77χρονου τον κάλεσε προκειμένου να σπεύσει στο σημείο και να μεταφέρει με το ρυμουλκό του το ταχύπλοο στο λιμάνι της Αίγινας.

“Ένας φίλος του ιδιοκτήτη με κάλεσε για να το μεταφέρω. Πάνω στο ταχύπλοο ήταν 4 άτομα. Ήταν και ο ιδιοκτήτης πάνω. Μην ακούς, το έχουν κάνει σίριαλ”, διευκρινίζει ο κ. Μαλτέζος και εξηγεί πως το ταχύπλοο έπλεε ακυβέρνητο προς τα βράχια της νήσου Μονή.

Εν συνεχεία, όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης του ρυμουλκού, μετέφερε το ταχύπλοο και τους τέσσερις επιβάτες στο λιμάνι της Αίγινας, όπου το έβγαλαν στη στεριά ώστε να μην βουλιάξει. Όπως σημειώνει ο κ. Μαλτέζος, ο 77χρονος και οι 3 συνεπιβάτες του στο σκάφος, αμέσως μετά τη ρυμούλκηση, περπάτησαν προς το χωριό λέγοντάς του οτι θα κατευθυνθούν στο λιμεναρχείο προκειμένου να καταθέσουν για το συμβάν.

Ακούστε όσα είπε στο NewsIt.gr

Πνίγηκαν αβοήθητοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 5χρονης Σεβαστής Κατιφέ και του πατέρα της. Το παιδί έπεσε ζωντανό στη θάλασσα, χωρίς προηγουμένως να χτυπήσει οπουδήποτε πάνω στο πλοιάριο. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή: “Δεν υπάρχουν κακώσεις στο σώμα του. Ήταν καθαρός πνιγμός. Δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί αν κάποιος από το ταχύπλοο το βοηθούσε δίνοντάς του ένα σωσίβιο ή βουτώντας στη θάλασσα για να το περισυλλέξει. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα μπορούσε να έχει σωθεί”.

Στο σώμα του πατέρα του κοριτσιού, βρέθηκαν ελάχιστες κακώσεις (πιθανότατα από χτύπημα πάνω στο πλοίο πριν πέσει στο νερό).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Με πληροφορίες από Λιμενικό

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε