Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αίγιο: Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών πίσω από την απόπειρα αρπαγής γυναίκας και το βίντεο ντοκουμέντο

Αίγιο: Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών πίσω από την απόπειρα αρπαγής γυναίκας και το βίντεο ντοκουμέντο

Οι αστυνομικοί ξετυλίγουν το κουβάρι μετά την απόπειρα αρπαγής, νεαρής γυναίκας στο Αιγίο. Τι φοβόντουσαν και ήθελαν να πετύχουν οι δράστες που της επιτέθηκαν…

Σάλο στο Αίγιο και όχι μόνο, προκαλεί ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται η απόπειρα αρπαγής γυναίκας, από τρεις νεαρούς κουκουλοφόρους. Οι αστυνομικοί βλέπουν σύνδεση των όσων έγιναν, με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Η εξάρθρωσή του και οι πρώτες συλλήψεις που έγιναν, έχουν κάνει όπως φαίνεται τους υπόλοιπους που διαφεύγουν να ανησυχούν. Η άτυχη αλλοδαπή κοπέλα ερχόταν από την Αθήνα για να συναντήσει τον σύντροφό της, που φέρεται να έχει εμπλοκή στο σκοτεινό κύκλωμα και να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Και αυτή τη συνάντηση ήθελαν κάποιοι να αποτρέψουν, για να μην έρθουν στο φως τα δικά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το βίντεο τράβηξε διερχόμενος οδηγός και η υπόθεση σχετίζεται με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας στις 17 Δεκεμβρίου. Τότε είχαν εντοπιστεί σε αγροτική κατοικία, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, δύο διακινητές και 17 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 15 στερούνταν νόμιμων εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Στην ίδια αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.100 διαβατήρια και άδειες παραμονής, 15.270 ευρώ και οκτώ σημειωματάρια με στοιχεία ατόμων και χρηματικά ποσά. Η γυναίκα φέρεται να είναι σύντροφος ατόμου που είχε συλληφθεί προ ημερών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακινητών στη Δυτική Αχαΐα και ερχόταν από την Αθήνα προκειμένου να τον συναντήσει.

Όμως τα στελέχη του κυκλώματος φοβούμενα πως ο άνδρας θα μιλούσε στους αστυνομικούς και θα προδίδονταν ακολούθησαν την γυναίκα και στο ύψος των διοδίων του Ελαιώνα προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να την σταματήσουν και της επιτέθηκαν. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει.

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον έναν εκ των δραστών, τον οποίο και αναζητά. Το άτομο αυτό φέρεται να έχει δηλώσει ανήλικος στις αρχές και για αυτό αφέθηκε ελεύθερος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις