Κυριακή, 26 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αίγιο: Ο εστιάτορας που πλάκωσε στο ξύλο εφοριακούς στην αντεπίθεση – “Δεν πληρώνω νταβατζιλίκια”!

Αίγιο: Ο εστιάτορας που πλάκωσε στο ξύλο εφοριακούς στην αντεπίθεση – “Δεν πληρώνω νταβατζιλίκια”!

– Ο ξυλοδαρμός των εφοριακών στο εστιατόριο και η απόδειξη που άναψε φωτιές
– Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο εστιάτορας, λύνει τη σιωπή του στο NewsIt.gr
– “Μου ζήτησαν χρήματα για να μην μου κόψουν πρόστιμο – Άνθρωπος είμαι”
– Καταδικάστηκε ο υπάλληλός του που συνελήφθη – Απίθανες καταστάσεις στο μαγαζί

Ο ξυλοδαρμός των εφοριακών στο Αίγιο προκάλεσε αίσθηση και πολλές συζητήσεις, με την υπόθεση να φτάνει στα δικαστήρια. Ο υπάλληλος που ενεπλάκη και συνελήφθη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ ο ιδιοκτήτης αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο τις επόμενες μέρες. Ο λόγος είναι πως αμέσως μετά το επεισόδιο διέφυγε και δεν συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Ο ξυλοδαρμός εφοριακών στο εστιατόριο

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής (23-09-2018) όταν δυο υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, μπήκαν για έλεγχο στο επίμαχο εστιατόριο. Ζήτησαν όσα παραστατικά προβλέπονται και διαπίστωσαν παραβάσεις.

Τότε σημειώθηκε το επεισόδιο. Κάποιος διερχόμενος ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά με περιπολικό του Α.Τ. Αιγίου και πέντε άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι μάλιστα καταδίωξαν -με τρόπο σχεδόν κινηματογραφικό- τον έναν από τους δύο φερόμενους ως δράστες που προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας σε ακάλυπτο γειτονικής πολυκατοικίας.

Τελικά όμως συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο δεύτερος εκ των κατηγορούμενων, ο εστιάτορας κατάφερε να διαφύγει.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο NewsIt.gr

Ο εστιάτορας περιγράφει τα όσα έγιναν από τη δική του οπτική γωνία. Αφού παραδέχεται ότι χτύπησε τους εφοριακούς, υποστηρίζει ότι εξερράγη όταν εκείνοι του ζήτησαν χρήματα. “Μου είπαν να τους δώσω 300 ευρώ για να φύγουν. Διαφορετικά θα μου έκοβαν πρόστιμο 1.300 ευρώ όπως και έκαναν τελικά” μας λέει.

Οι εφοριακοί όπως δηλώνει ο εστιάτορας, είχαν στρατοπεδεύσει έξω από το κατάστημά του και περίμεναν. “Κάποια στιγμή ένας πελάτης βγήκε από το κατάστημα και του ζήτησαν την απόδειξη. Εγώ του την είχα κόψει αλλά αυτός δεν την πήρε. Τότε μπήκαν μέσα και ζήτησαν να κάνουν έλεγχο. Εγώ νταβατζιλίκια δεν πληρώνω”.

Ακολούθησαν απερίγραπτες σκηνές στο εστιατόριο.”Τους είπα ότι τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο. Κουβέντα στην κουβέντα έπεσε το ξύλο. Του έριξα μια μπουνιά και έφυγε έξω από το κατάστημα. Άρχισα να τον κυνηγάω. Για ένα μεροκάματο τα κάνουμε όλα. Ένα μεροκάματο για να ζήσουμε”.

Στο NewsIt.gr και ο υπάλληλος που καταδικάστηκε

Στα χέρια της αστυνομίας εκείνο το βράδυ έπεσε ο υπάλληλος του εστιατορίου, που και εκείνος κυνήγησε και χτύπησε τους εφοριακούς. “Ζητούσαν λεφτά και γι’ αυτό τους πλακώσαμε στο ξύλο. Δεν έφαγαν πάντως το ξύλο της χρονιάς τους όπως γράφτηκε. Έφαγαν δύο μπουνιές αλλά εντάξει” μας λέει ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

“Άνθρωποι είμαστε και εμείς. Μας έλεγαν ότι θα μας κλείσουν το μαγαζί και βγήκαμε από τα ρούχα μας. Ρε μεγάλε, του λέω, υπάλληλος είμαι! Υπάλληλος μου λέει είμαι και εγώ. Κουβέντα στην κουβέντα πιαστήκαμε στα χέρια.

Της… φοροδιαφυγής σε ολόκληρη τη χώρα

Κατά τους ελέγχους εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, φοροδιαφυγή μέσω ανακριβής έκδοσης αποδείξεων, ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ, εικονικές εκπτώσεις, μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Ειδικότερα, σε στοχευμένο έλεγχο σε γνωστή επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ανακριβής έκδοση αποδείξεων σε 24 περιπτώσεις συνολικής αποκρυβείσας αξίας 994,45 ευρώ. Διαπιστώθηκε πως η φοροδιαφυγή διενεργείται μέσω εκ των υστέρων εκπτώσεων σε ποσοστό περίπου 75% επί της αξίας των εκδοθέντων στοιχείων.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί καθώς κατασχέθηκαν όλα τα αρχεία από τους εν ενεργεία φορολογικούς μηχανισμούς. Η λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 και σημειώνεται ότι για τους έξι μήνες λειτουργίας της το 2017 που υποβλήθηκε δήλωση φορολογίας εισοδήματος τα δηλωθέν τα ακαθάριστα έσοδα ανήλθαν σε 1.500.000 ευρώ, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιές ύψους 50.000 ευρώ. Επιπροσθέτως προέκυψαν ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ ως προς τις εκροές ύψους άνω των 850.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι ελεγχτές της ΑΑΔΕ ανέστειλαν τη λειτουργία γνωστού κεντρικού καφέ εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εμφάνιζε ζημιές για πέντε συνεχή έτη, ενώ σε επίπεδο ΦΠΑ εμφανιζόταν συνεχώς πιστωτικός, με εξαίρεση μόλις δύο χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις. Σε επιτόπου επεξεργασία στα αρχεία της ημέρας και σε 22 από τις 35 αποδείξεις μόνο του πρωινού, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διενεργούσε εκ των υστέρων εικονικές εκπτώσεις σε ποσοστό 99%, με τους ελεγκτές να κατάσχουν όλα τα αρχεία από 1-1-2018 για επεξεργασία.

Επίσης, έλεγχος έγινε σε γνωστό νυχτερινό της παραλιακής, όπου διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωση φορολογίας εισοδήματος χρήσης 2017 με ακαθάριστα έσοδα 1.386.313,61 ευρώ.

Ακόμα, έπειτα από επεξεργασία σε γραφείο τελετών στη Θεσσαλονίκη για το 2012 προέκυψαν 450 ανακρίβειες και 70 μη εκδόσεις αποδείξεων συνολικής αξίας 420.000 ευρώ. Σημειώνεται πως έπεται ο έλεγχος των χρήσεων από το 2013.

Μετά τους ελέγχους σε κέντρο αισθητικής στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε για το 2017 η μη έκδοση 11.700 αποδείξεων με αποκρυβείσα αξία 350.000 ευρώ

Τέλος, σε επιτόπιο έλεγχο σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 600 ανακριβείς εκδόσεις μηνιαίων συνδρομών για το 2018, με 14.800 ευρώ αποκρυβείσα αξία.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις