Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αίγιο: Συνελήφθη ληστής μετά από 3 χτυπήματα σε Αττική και Αιγιαλεία

Αίγιο: Συνελήφθη ληστής μετά από 3 χτυπήματα σε Αττική και Αιγιαλεία

Ο ληστής που είχε προκαλέσει τρόμο σε Αττική και Αίγιο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς. Τι διαπιστώνεται για τη δράση του…

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ληστεία.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου, πραγματοποιήθηκε έπειτα από την ταυτοποίηση του, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας και την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Ανακρίτριας Αιγίου, για τα αδικήματα της διάπραξης ληστειών τετελεσμένων και σε απόπειρα και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας εντόπισαν τον κατηγορούμενο σε περιοχή της Κορινθίας και τον προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών (δυο τετελεσμένες και μία απόπειρα) και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του κατηγορούμενου, ο οποίος  διέπραξε τις παρακάτω ληστείες:

  1. Στις 18-10-2023 το βράδυ σε περιοχή της Αττικής, μπήκε σε φαρμακείο και με την απειλή πυροβόλου όπλου, τύπου πιστολιού, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
  2. Στις 20-10-2023 το βράδυ σε περιοχή της Αιγιαλείας, μπήκε σε φαρμακείο και με την απειλή πυροβόλου όπλου, τύπου πιστολιού, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των 1.180 ευρώ.
  3. Στις 21-10-2023 το βράδυ σε περιοχή της Αιγιαλείας, μπούκαρε σε κατάστημα και με την απειλή πυροβόλου όπλου απαίτησε χρήματα από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη, που βρισκόταν στο κατάστημα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πραξη του.

Ως προς την μεθοδολογία επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος πήγαινε στους στόχους του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα, ιατρική μάσκα και γάντια, ενώ ενεργούσε βραδινές ώρες και σε χώρους όπου εργάζονταν κυρίως γυναίκες.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον κατηγορούμενο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροικία σε περιοχή της Αττικής, όπου διέμενε προσωρινά βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις