Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο πρώην επιτελάρχης του Λευκού Οίκου: “Σημάδια αλλαγής, μετά τα χρόνια σκληρής λιτότητας”

Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο πρώην επιτελάρχης του Λευκού Οίκου: “Σημάδια αλλαγής, μετά τα χρόνια σκληρής λιτότητας”
Φωτογραφία: agrinio news

Σημάδια αλλαγής στην Ελλάδα παρατήρησε ο Τζον Ποντέστα, κατά την ομιλία του στο διεθνές αναπτυξιακό συνέδριο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που οργανώνει η Περιφέρεια στην Πάτρα.

Ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας για την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον στην προεδρία των ΗΠΑ, επιτελάρχης του Λευκού Οίκου επί Προεδρίας Μπιλ Κλίντον και ειδικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, ανέπτυξε τους στρατηγικούς πυλώνες για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και, όπως επεσήμανε στη συνέχεια, τουρισμός, εμπόριο, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθαρή ενέργεια, επένδυση στις υποδομές και στην τεχνολογική ανάπτυξη, είναι τομείς στους οποίους η Ελλάδα μπορεί να επενδύσει βγαίνοντας από την κρίση.

Σχετικά με τα αίτια της οικονομικής κρίσης, ο Τζον Ποντέστα διατύπωσε την εκτίμηση ότι «ένας καταστροφικός συνδυασμός ξεπερασμένων μοντέλων οδήγησε σε μεγάλη κρίση χρέους και στα συνεπακόλουθα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν», τονίζοντας στην συνέχεια, ότι «έπειτα από χρόνια σκληρής λιτότητας, υπάρχουν σημάδια για αλλαγή».

«Το τρίτο πρόγραμμα τελειώνει και είναι μεγάλη ευκαιρία να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές που θα οδηγήσουν τη χώρα πιο κοντά με τους ευρωπαίους εταίρους» συμπλήρωσε και περιέγραψε τους πυλώνες στους οποίους στηρίχτηκαν οι ΗΠΑ για να βγουν από την κρίση.

Κατά την ομιλία του δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. «Η Ελλάδα είναι σε θέση να καταλάβει τι σημαίνει διεφθαρμένος καπιταλισμός» σχολίασε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τζον Ποντέστα ανέφερε ότι «η έξοδος από την κρίση καθίσταται πιο αποτελεσματική όταν αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο οι περιφέρειες, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση των ΗΠΑ με τις Πολιτείες».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, agrinionews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις