Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Αιτωλοακαρνανία: Αποχή από τις Ευρωεκλογές στην Άνω Μακρυνού για δρόμο που δεν φτιάχτηκε από το 2021

Αιτωλοακαρνανία: Αποχή από τις Ευρωεκλογές στην Άνω Μακρυνού για δρόμο που δεν φτιάχτηκε από το 2021
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απόφαση για αποχή από τις προσεχείς ευρωεκλογές πήραν οι κάτοικοι στην Άνω Μακρυνού στην Αιτωλοακαρνανία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για δρόμο που δεν έχει αποκατασταθεί εδώ και τρία χρόνια…

Την αποχή τους από τις Ευρωεκλογές αποφάσισαν οι κάτοικοι στην Άνω Μακρυνού Αιτωλοακαρνανίας ,διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποκατάσταση τμήματος δρόμου μόλις 100 μέτρων από τις καταστροφές του 2021. Η απόφαση των κατοίκων είναι μια κραυγή αγωνίας και απελπισίας, όπως τονίζει μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Γαλατσίδας.

Οι οικισμοί, Κυψέλη, Μεταξά, Αγία Τριάδα και Αγ. Απόστολοι έχουν επικοινωνία με το κέντρο της κοινότητας από έναν χωματόδρομο που όταν βρέχει είναι αδιάβατος και για να τον προσεγγίσει κάποιος πρέπει να κατέβει στην Κάτω Μακρυνού για να ανέβει στην Άνω, κάνοντας σχεδόν 20 χιλιόμετρα απόσταση.

Ως τραγική, χαρακτηρίζει ο ίδιος την κατάσταση: «στο χωριό οι μαθητές αναγκάζονται περνώντας από χωματόδρομους, να φτάνουν στην πλατεία του χωριού για να μεταφερθούν στο σχολείο. Οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν το γάλα με το καρότσι για να το πάνε στο βυτίο, πολλές φορές με άσχημες καιρικές συνθήκες…

Στο χωριό η μοναδική ψησταριά που υπήρχε, έκλεισε! Είμαστε 800 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή, τουλάχιστον εμείς οι 300 στην κοινότητα Μακρυνούς αποφασίσαμε να μην μετέχουμε στις προσεχείς ευρωεκλογές. Δεν έχουμε άλλο μέσο πίεσης» καταλήγει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις