Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αιτωλοακαρνανία: Μέσα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν γεμάτα όπλα και κοκαϊνη! Η εμπλοκή “γνωστών” κακοποιών [video]

Αιτωλοακαρνανία: Μέσα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ήταν γεμάτα όπλα και κοκαϊνη! Η εμπλοκή “γνωστών” κακοποιών [video]

Οι εικόνες με την κοκαϊνη, τα όπλα και τα χρήματα έρχονται να συμπληρώσουν τα στοιχεία της αστυνομίας. Ένας από τους συλληφθέντες είχε πάρει μέρος στην επίθεση του Βύρωνα το 2010, όταν σκοτώθηκε διερχόμενος πολίτης…

Μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών εξιχνιάστηκε μετά από πολύχρονη έρευνα και επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και αραβόφωνοι), οι οποίοι θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, ενώ επίσης κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, πιστόλια και καλάσνικοφ. Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα 9 άτομα, για τα οποία πραγματοποιούνται έρευνες και επιχειρήσεις εντοπισμού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε χώρες του εξωτερικού με συνεργαζόμενες Υπηρεσίες.

Η κοκαΐνη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία μέχρι στιγμής, προέρχεται από τον ‘Αγιο Βικέντιο στην Καραϊβική και έφτασε στην Ελλάδα με ιστιοφόρο, το οποίο έδεσε στο λιμάνι του Αστακού. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ενοικιασμένα δωμάτια που είχαν κλείσει για το σκοπό αυτό τα μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.

Σημειώνεται ότι οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσότητες έχει διακινήσει μέχρι στιγμής η εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα. Στη σχετική παρουσίαση από την Αστυνομία, η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Στο μακελειό του Βύρωνα ο εγκέφαλος της οργάνωσης

“Θα ήθελα να επισημάνω ότι η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση παρουσίαζε ιδιαιτερότητες, με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας, καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι στο σύνολό τους επικίνδυνοι κακοποιοί, που οπλοφορούν. Μάλιστα, κατά περίπτωση, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, ένοπλες ληστείες, πλαστογραφίες και άλλα ποινικά αδικήματα.

Χαρακτηριστικά, ένας από τους συλληφθέντες (41χρονος αλλοδαπός), τον Φεβρουάριο του 2010, στο Βύρωνα Αττικής, μαζί με ομοεθνή συνεργό του, δραπέτες και οι δυο Φυλακών, πυροβόλησαν επανειλημμένα και έριξαν πέντε χειροβομβίδες κατά αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, που επιχειρούσαν να τους συλλάβουν. Σημειώνεται ότι στο περιστατικό είχε χάσει τη ζωή του διερχόμενος ιδιώτης και είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί” ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης και συνέχισε…

“Ο παραπάνω αλλοδαπός, από το έτος 2000, έχει συλληφθεί άλλες πέντε φορές, για ένοπλες ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικών και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ τρεις φορές έχει παραβιάσει άδειες που του χορηγήθηκαν από Καταστήματα Κράτησης. Επιπλέον, δύο ακόμα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ο μεν πρώτος τον Αύγουστο του 2004, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε στη χώρα μας από την Καραϊβική, με ιστιοπλοϊκό σκάφος, κοκαΐνη βάρους 910 κιλών ενώ ο δεύτερος το Μάρτιο του 2017, για διακίνηση κοκαΐνης και το Σεπτέμβριο του 2018 για διακίνηση ναρκωτικών στη Ζάκυνθο.

Δύο ακόμα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, ο μεν πρώτος το Νοέμβριο του 2011 στην Κοζάνη για διάρρηξη σε οικία και το Σεπτέμβριο του 2015 για κατοχή και διακίνηση κάνναβης, ενώ ο δεύτερος τον Ιούνιο του 2016 για διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Ένας ακόμα από τους συλληφθέντες έχει πλήθος συλλήψεων για πλαστογραφίες, ενώ επιπλέον είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2012 για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης.

50 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη

Από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν τα 50.000.000 €.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις