Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ακόμα καίγεται η αποθήκη στο Διδυμότειχο! Τουλάχιστον 1.000.000 η ζημιά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε αποθήκη 1.000 τμ στην περιοχή του Κουφόβουνου του Δήμου Διδυμοτείχου.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Νομό και κυρίως το γεγονός ότι στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και μηχανήματα τα οποία προκάλεσαν πολλαπλές εκρήξεις, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ωστόσο εξακολουθούν να αποτρέπουν την επέκταση της φωτιάς πέραν του κτιρίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, στο σημείο επιχειρούν μέχρι αυτή τη στιγμή τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα ρίψης νερού.

“Ευτυχώς δεν έχει γίνει κατάρρευση στέγης και οι συνάδελφοι κατόρθωσαν να μπουν στο κτίριο από τα πλάγια και αγωνίζονται να σβήσουν τις φλόγες με συνεχείς ρίψεις νερού” σημειώνει ο κ. Καραγκούνης.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της αποθήκης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι μία πρέσα σκυροδέματος, τράκτορας, οικοδομική ξυλεία, φορτωτές, ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα και άλλα οχήματα, 1.500 υδρομετρητές, καθώς και γραφεία και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η πρώτη εκτίμηση της ζημίας ανέρχεται σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη στο 1.000.000 ευρώ, ενώ τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεσή της και εντός των επομένων ημερών, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου

 

Υπό μερικό έλεγχο παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, διαγράφοντας καταστροφική πορεία σε μία ζώνη περίπου 175 στρεμμάτων σε άγονες και με χαμηλή βλάστηση περιοχές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο, λόγω των ισχυρών βοριάδων που πνέουν στην περιοχή. “Έχει γίνει η περίμετρος και οι εγκαταστάσεις και οποιαδήποτε μικροεστία αναζωπυρωθεί αντιμετωπίζεται άμεσα από τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας” δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραγκούνης.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε