Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ακρωτηριασμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: Η τσουλήθρα είχε ελεγχθεί την Παρασκευή

Ακρωτηριασμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: Η τσουλήθρα είχε ελεγχθεί την Παρασκευή

Με μια γραπτή δήλωσή του ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και κινητικότητας Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης, εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια της 8χρονης, που έκοψε το δάχτυλό της σε μία τσουλήθρα.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια παιχνιδιού σε παιδική χαρά της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης η 8χρονη «έχασε» το δάχτυλό της και ύστερα από ένα πολύωρο χειρουργείο οι γιατροί κατάφεραν να το επανασυγκολλήσουν. 

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες, σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού», ανέφερε ο Εφραίμ Κυριζίδης και σημείωσε πως, «η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες».

Όπως ο ίδιος επισήμανε, οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας, υπογράμμισε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις