Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακρωτηριασμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Η τσουλήθρα ήταν πάνω από δύο μήνες έτσι» λέει η μητέρα

Ακρωτηριασμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Η τσουλήθρα ήταν πάνω από δύο μήνες έτσι» λέει η μητέρα

Για τις δραματικές στιγμές που έζησε το απόγευμα της Πρωτομαγιάς στην παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης, όπου η 8χρονη κόρη της ακρωτηριάστηκε σε τσουλήθρα περιέγραψε στην ΕΡΤ η Έρρικα Λαζαρίδου. «Από τη στιγμή που λέγεται ότι έγινε βανδαλισμός γιατί δεν έκλεισε;», διερωτήθηκε η μητέρα του παιδιού που παραμένει στο νοσοκομείο. 

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού, που ακρωτηριάστηκε το δάχτυλό του σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο 62χρονος προϊστάμενος για τη συντήρηση και την καλή λειτουργία των παιδικών χαρών του δήμου Θεσσαλονίκης συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (03.05.2022) στην ΕΡΤ, η μητέρα της 8χρονης υποστήριξε ότι η τσουλήθρα βρισκόταν σε αυτή την άθλια κατάσταση εδώ και καιρό. «Η συγκεκριμένη τσουλήθρα ήταν πάνω από δύο μήνες σε αυτή την κατάσταση» είπε η Έρρικα Λαζαρίδου, καταγγέλλοντας την αδιαφορία των υπευθύνων. Επεσήμανε δε, ότι όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν προβλήματα γεγονός που μπορούν να επιβεβαιώσουν όλοι οι γονείς.

«Από τη στιγμή που λέγεται ότι έγινε βανδαλισμός γιατί δεν έκλεισε η παιδική χαρά;», διερωτήθηκε η μητέρα της 8χρονης που παραμένει στο νοσοκομείο μετά από την επιτυχή συγκόλληση. «Μιλάμε για μια παιδική χαρά που πάει ένα παιδάκι να παίξει. Όχι να κόψει το χέρι και το κεφάλι του και να μιλάμε για τα χειρότερα. Η παιδική χαρά και η παραλία ήταν γεμάτη», ανέφερε.

Αναφερόμενη στην ψυχολογία της 8χρονης, το δαχτυλάκι της οποίας ευτυχώς οι γιατροί κατάφεραν, μετά από πέντε ώρες χειρουργείου, να επανασυγκολλήσουν, είπε: «Το παιδί αυτή την στιγμή είναι καλά. Ήταν δύσκολη η επέμβαση. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα. Είναι θετικοί οι γιατροί. Για αρχή πήγαν όλα καλά, αλλά κάθε ημέρα μπορούμε να έχουμε και άλλο αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα πώς θα αντιδράσει το κάθε αγγείο και ο οργανισμός του παιδιού».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Είχαν το δάχτυλο του παιδιού σε ένα πιατάκι»

Για την μήνυση που έχει ασκηθεί από τους γονείς του παιδιού μίλησε στην εκπομπή η Kική Πακιρτζίδου, δικηγόρος της μητέρας.

«Ήδη το αστυνομικό τμήμα της Τούμπας διενεργεί αυτεπάγγελτα προανάκριση. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι ευαίσθητο. Πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι γιατί δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κοριτσάκι», δήλωσε η Kική Πακιρτζίδου περιγράφοντας τη διαδικασία εύρεσης και μεταφοράς του κομμένου δαχτύλου στο νοσοκομείο.

«Είχαν το δάχτυλο του παιδιού σε ένα πιατάκι με τέσσερα παγάκια για να το διατηρήσουν ζωντανό ώστε να μπορέσει να γίνει η συγκόλληση», πρόσθεσε ενώ σχολιάζοντας τον ισχυρισμό για βανδαλισμό το προηγούμενο τον χαρακτήρισε ως δικαιολογία από την πλευρά του δήμου Τούμπας – Τριανδρίας.

«Πιστεύω ότι και ο Δήμος και η Εισαγγελία θα φτάσουν στον πραγματικό αίτιο αυτής της υποθέσεως», υποστήριξε. Όσον αφορά τις ευθύνες των αρμοδίων η Kική Πακιρτζίδου δήλωσε ότι πρέπει να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές.

Από τον Απρίλιο υπήρχε καταγγελία για την τσουλήθρα

Τόσο η δικηγόρος Kική Πακιρτζίδου, όσο και η μητέρα της 8χρονης έκαναν λόγο για παλαιότερη καταγγελία προς το δήμο για την συγκεκριμένη παιδική χαρά. 

«Υπάρχει καταγγελία από τις 19 Απριλίου για την συγκεκριμένη τσουλήθρα. Δεν ήταν κάτι τυχαίο. Αν πραγματικά ισχύει η καταγγελία, τότε ο Δήμος θα πρέπει να δώσει μια σοβαρή απάντηση σε αυτό το θέμα», δήλωσε η Kική Πακιρτζίδου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις