Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη… από το μέλλον! Απέκτησε τα πρώτα δύο ηλεκτρικά οχήματα – video

Αλεξανδρούπολη… από το μέλλον! Απέκτησε τα πρώτα δύο ηλεκτρικά οχήματα – video
Φωτογραφία από: e-evros.gr

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισήλθε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, που απέκτησε δύο ηλεκτρικά οχήματα ecocar, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΚΕΠΑΚΥ (Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος).

Συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά οχήματα θα χρησιμοποιούνται για τη διεκπεραίωση υποθέσεων του Πολυκοινωνικού Κέντρου και ειδικότερα για τις επισκέψεις των κοινωνικών λειτουργών, τη διακίνηση αλληλογραφίας και προσωπικού, τις ανάγκες των παιδικών σταθμών, καθώς και σε υπηρεσίες όπως η βοήθεια στο σπίτι με τη μεταφορά νοσοκόμων.

Ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννης Φαλέκας, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η απόκτηση των ηλεκτρικών οχημάτων δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι ένα κομμάτι μόνο από το μεγάλο ενεργειακό παζλ, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Είμαστε στο Σύμφωνο των Δημάρχων, έχουμε το Σχέδιο Αειφορικής Ενέργειας του δήμου μας, συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απ’ όπου πληρούμε τις προϋποθέσεις. Άρα, η ηλεκτροκίνηση εντάσσεται σ’ ένα μεγάλο όραμα, μελλοντικό, του δήμου και αυτήν την κατεύθυνση την ακολουθούμε στο ακέραιο».

Ο αντιδήμαρχος Ενέργειας, πρόσθεσε ότι μακροπρόθεσμος στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η απόκτηση αρκετών σημείων, εντός της πόλης, εξυπηρέτησης της ηλεκτροκίνησης. «Δεν είναι μακριά η ηλεκτροκίνηση. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δική μας ηλεκτροπαραγωγή και σύντομα θα παράγουμε την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, είτε με τις ενεργειακές κοινότητες, είτε με το Virtual Net Metering. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και πραγματικά είμαστε χαρούμενοι που επιτυγχάνουμε έναν-έναν τους στόχους μας» τόνισε.

Σημειώνεται, ότι η ECO//SUN, η εταιρεία που παρέδωσε τα πρώτα δύο ηλεκτρικά οχήματα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τα οποία θα καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών του, δραστηριοποιείται, πλέον των δύο δεκαετιών, στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Μέσω της εφαρμογής σύγχρονων συστημάτων, σε μία χώρα που πραγματικά πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή φιλοπεριβαλλοντικών τεχνολογιών, συμβάλει ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Η… παράδοση για τα ηλεκτρικά οχήματα

Παράδοση δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης

Συμβαίνει τώρα (12:30) Παράδοση δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Πολυκοινωνικό Κέντρο #Αλεξανδρούπολης αυτή την ώρα!Η άφιξή τους ήταν προγραμματισμένη, και τα οικολογικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, πρόκειται να εξυπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον (αλλά και την τσέπη των δημοτών).Παρακολουθήστε κατά σειρά τις δηλώσεις του Δημάρχου Β. Λαμπάκη, του Αντιδημάρχου Ενέργειας κ. Γιάννη Φαλέκα και του πρώην Προέδρου του Πολυκοινωνικού Αν.Βαμβακερού σχετικά με το έργο που υλοποιήθηκε.Όλες οι πληροφορίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις "αρμοδιότητές" τους εδώ: https://bit.ly/2vem2Vx

Gepostet von e-evros.gr am Montag, 30. Juli 2018

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: e-evros.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις