Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: «Είμαι θύμα σκευωρίας, δεν θα φύγω ποτέ από αυτό το σχολείο» ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος καθηγητής

Αλεξανδρούπολη: «Είμαι θύμα σκευωρίας, δεν θα φύγω ποτέ από αυτό το σχολείο» ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος καθηγητής
Mega

Αθώος και θύμα σκευωρίας δηλώνει ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 17χρονος μαθήτριας στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας στο Live News σήμερα Τετάρτη (10.4.24) ο καθηγητής Βιολογίας σε σχολείο της Αλεξανδρούπολης υποστήριξε ότι είναι θύμα σκευωρίας, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για την υπόθεση που κατηγορώντας, δηλώνοντας πως θα το κάνει όταν αθωωθεί.

Ο καθηγητής συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, αφότου η 17χρονη μαθήτρια που τον κατήγγειλε μπήκε στο γραφείο της διευθύντριας του σχολείου και κλειδώθηκε μαζί της, επειδή, όπως είπε, ο εκπαιδευτικός την κυνηγούσε στην αυλή».

«Η εκπαίδευση είναι τέχνη», είπε, ενώ ισχυρίστηκε ότι «πήγα με τη στολή εξόδου και με χαρακτήρισαν νίντζα».

«Δεν θα φύγω ποτέ από αυτό το σχολείο»

«Το κατηγορητήριο είναι για διατάραξη ησυχίας στο σχολείο, που υπηρετώ για πάνω από δέκα χρόνια, και θα καταπέσει πολύ σύντομα. Το κατηγορητήριο λέει και για απειλή. Είναι όλα συκοφαντίες», είπε ο καθηγητής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφορικά με την 17χρονη μαθήτρια που έκανε την καταγγελία ισχυρίστηκε: «Είμαστε με την οικογένειά της για πάνω από 20 χρόνια φίλοι. Δεν έχω στείλει κανένα γραπτό μήνυμα. Στο πλαίσιο του μαθήματος, την βοηθάω γιατί στην Βιολογία είναι λίγο πίσω, έχουμε μια ανταλλαγή σημειώσεων».

«Πιστεύω στην αξιολόγηση με τον σωστό τρόπο», επισήμανε σχετικά με τις αξιολογήσεις εκπαιδευτικών που γίνονται και υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει περάσει από την διαδικασία της αξιολόγησης.

«Συνεχώς απουσίαζε ή έπαιρνε άδειες»

«Η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε τη διεύθυνση εκπαίδευσης για αποκλίνουσα συμπεριφορά του καθηγητή», δήλωσε στο Live News η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έστειλε έγγραφο στη διεύθυνση εκπαίδευσης καταγγέλλοντας και σεξουαλική παρενόχληση από μεριάς του καθηγητή.

Την ίδια μέρα, η διευθύντρια εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως είπε η κ. Μακρή, ο καθηγητής συνεχώς απουσίαζε ή έπαιρνε άδειες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις