Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Καταγγέλλουν ότι έπαθε εγκεφαλικό στο προαύλιο νοσοκομείου και του είπαν να περιμένει ασθενοφόρο

Αλεξανδρούπολη: Καταγγέλλουν ότι έπαθε εγκεφαλικό στο προαύλιο νοσοκομείου και του είπαν να περιμένει ασθενοφόρο

Αντιδράσεις στην Αλεξανδρούπολη, μετά τις καταγγελίες συναδέλφων του 61χρονου. Ο άτυχος άντρας υπέστη εγκεφαλικό, όμως δεν γινόταν δεκτός στα Επείγοντα. Έπρεπε, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, να περιμένει ασθενοφόρο…

Οι καταγγελίες στην Αλεξανδρούπολη προβληματίζουν. Συνάδελφοι του 61χρονου που κατέρρευσε στο προαύλιο νοσοκομείου, κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, υποστηρίζουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να τηρηθεί το πρωτόκολλο. Επισημαίνουν ότι ο εργαζόμενος δεν έγινε δεκτός στα Επείγοντα, αφού έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο. Μόνο που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. «Θέλαμε να τον μεταφέρουμε εμείς αλλά αρνήθηκαν» αναφέρουν συνάδελφοι του άτυχου άντρα, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται από τις αρχές του 2024.

Αίσθηση προκαλεί το περιστατικό με «πρωταγωνιστή» έναν υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος κατέρρευσε στις 2 Ιανουαρίου, ενώ μαζί με συναδέλφους του και απορριμματοφόρο όχημα του δήμου έκανε αποκομιδή από κάδους στο προαύλιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο άτυχος 61χρονος, ενώ βρισκόταν πάνω στο «σκαλοπάτι» στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος. Κατέρρευσε στον χώρο του ΠΓΝΑ, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι συνάδελφοι του ενημέρωσαν τους γιατρούς στα ΤΕΠ και πρότειναν να μεταφερθεί με φορείο ή άλλον τρόπο στα Επείγοντα, που βρίσκονταν τόσο κοντά, όμως συνάντησαν όπως λένε την άρνηση των αρμόδιων, που τους ενημέρωσαν πως πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο για ανάλογες περιπτώσεις και να κληθεί ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον ασθενή.

Αναγκαστικά, ο 61χρονος στο έδαφος και οι συνάδελφοι του που ήταν δίπλα του, περίμεναν 15 λεπτά για να φτάσει στο Νοσοκομείο το διαθέσιμο ασθενοφόρο, που βρισκόταν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και με… μια γκαζιά να μεταφέρει 100 μέτρα πιο κάτω τον υπάλληλο καθαριότητας που είχε καταρεύσει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ενδεχομένως πολύτιμος χρόνος καθώς σύμφωνα με όσα ανέφεραν συνάδελφοι του, ο υπάλληλος του Δήμου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο 61χρονος νοσηλεύεται από τις 2 Ιανουαρίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΑ και δίνει μάχη για την ζωή του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις