Σάββατο, 13 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Κλοπές, ναρκωτικά και συλλήψεις σε σχολική εκδρομή μαθητών Λυκείου της Θεσσαλονίκης

Αλεξανδρούπολη: Κλοπές, ναρκωτικά και συλλήψεις σε σχολική εκδρομή μαθητών Λυκείου της Θεσσαλονίκης
Eurokinissi (αρχείο)

Πρόωρα τερματίστηκε σχολική εκδρομή μαθητών της Γ’ Λυκείου στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδρομή του σχολείου «στιγματίστηκε» από κλοπές, αλλά και από εντοπισμό ναρκωτικών, στη διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί και προχώρησαν στην σύλληψη τεσσάρων μαθητών.

Η πενθήμερη των μαθητών Λυκείου από την ανατολική Θεσσαλονίκη ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη (20.02.2024) με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, με τους μαθητές να εγκαθίστανται σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης που βρίσκεται λίγο έξω από αυτήν.

Το βράδυ της Τετάρτης (21.02.2024), σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, οι μαθητές χωρισμένοι σε γκρουπ πήγαν σε ταβέρνα για φαγητό.

Κατά την επιστροφή τους στο ξενοδοχείο, κάποιες μαθήτριες διαπίστωσαν πως έλειπαν από τα δωμάτια τους μετρητά και αντικείμενα, όπως χρυσαφικά.

Δημιουργήθηκε τεράστια αναστάτωση και όλο το σχολείο συγκεντρώθηκε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όπου από τους καθηγητές αποφασίστηκε να ενημερωθεί άμεσα η αστυνομία.

Όπως αποδείχτηκε, ο δράστης ή οι δράστες, μπήκαν σε τρία δωμάτια αρπάζοντας συνολικά δύο σταυρούς αξίας, αλλά και πολλά μετρητά, με τους αστυνομικούς να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα από τα δωμάτια αλλά και καταθέσεις από μαθητές προκειμένου να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής, είχαν όμως και άλλα ευρήματα…

Ναρκωτικά και χειροπέδες

Στην διάρκεια των ερευνών τους στα δωμάτια, αφού οι κάμερες ασφαλείας σύμφωνα με πληροφορίες δεν λειτουργούσαν λόγω κάποιου προσωρινού προβλήματος και δεν υπήρχαν βίντεο, οι αστυνομικοί εντόπισαν ποσότητα ινδικής κάνναβης σε δωμάτιο.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών, ανάγκασε τους αστυνομικούς να επεκτείνουν τις έρευνες και στα άλλα δωμάτια, με τον αστυνομικό σκύλο που είναι ειδικά εκπαιδευμένος για τον σκοπό αυτό και όπως αποδείχτηκε βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης και σε άλλο δωμάτιο στο οποίο διέμεναν μαθητές.

Στην υπόθεση με τα ναρκωτικά εμπλέκονται συνολικά τέσσερις μαθητές, τρεις 17χρονοι και ένας 18χρονος, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης για περίπου επτά ώρες και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Όσον αφορά τις κλοπές από τα δωμάτια, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα και τα ίχνη DNA που πήραν οι αστυνομικοί αναμένεται να δώσουν απαντήσεις. Φυσικά εξετάζεται η πιθανότητα οι κλοπές να έγιναν από μαθητές της εκδρομής, αφού στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν υπήρχαν παρόμοια κρούσματα.

Ύστερα από όλα όσα προηγήθηκαν, η σχολική εκδρομή τερματίστηκε μια μέρα νωρίτερα, με τους μαθητές να επιστρέφουν την Παρασκευή (23.02.2024) στη Θεσσαλονίκη και το σχολείο να είναι σε γενικό αναβρασμό, ακυρώνοντας μέχρι νεοτέρας όλες τις εκδρομές από όλες τις τάξεις του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις