Αλεξανδρούπολη: Στα άδυτα κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών – Σκοτεινά deal και συνωμοσίες σιωπής!

Μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη. Οι γέννες, τα deal και οι έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών εξιχνίασαν οι Αρχές στην Αλεξανδρούπολη. Το κουβάρι της υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται χθες το βράδυ (09-05-2019) μετά από πολύμηνη έρευνα, με τη σύλληψη 4 ατόμων που φέρονται να πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες βρεφών.

Συγκεκριμένα, στο κύκλωμα που δρούσε στην περιοχή φέρονται να εμπλέκονται ένα ζευγάρι από την Αλεξανδρούπολη και δύο ακόμη άτομα, το ένα από το Τυχερό του Έβρου και το άλλο από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Οι αρχές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ερευνούν πιθανή εμπλοκή δικηγόρου της περιοχής στο κύκλωμα.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Η σπείρα φέρεται να δρούσε κάνοντας «deal» με γυναίκες από τη Βουλγαρία που ζούσαν ή έρχονταν στην Αλεξανδρούπολη για να γεννήσουν.

Aφού έφερναν στον κόσμο τα βρέφη, πληρώνονταν από τα μέλη του κυκλώματος και αναχωρούσαν πάλι για την πατρίδα τους, χωρίς τα παιδιά τους.

Μάλιστα η μια εκ των τριών παράνομων υιοθεσιών αφορά βρέφος το οποίο έφερε στον κόσμο Βουλγάρα στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια δόθηκε σε ζευγάρι σε πόλη της Μακεδονίας, ενώ στις υπόλοιπες δύο περιπτώσεις, τα βρέφη δόθηκαν σε οικογένειες της Αλεξανδρούπολης.

Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται για παράνομη υιοθεσία, εμπορία ανθρώπων καθώς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη κι άλλων μελών – συνεργατών της σπείρας που δεν αποκλείεται να δραστηριοποιούνται ακόμη και στο εξωτερικό.

Πηγή: alexpoli.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Νοσοκόμα “έσπειρε” 10 κρούσματα κορονοϊού σε δομή περίθαλψης παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Νοσοκόμα “έσπειρε” 10 κρούσματα κορονοϊού σε δομή περίθαλψης παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Τα συνολικά δέκα κρούσματα κορονοϊού, εντοπίστηκαν στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος». Ως φορέας που φέρεται να διέσπειρε τον ... Διαβάστε περισσότερα
Μαχαίρωσε μάνα και αδερφή στην Κρήτη! Βρήκαν την ηλικιωμένη με τη λεπίδα καρφωμένη στην πλάτη!

Μαχαίρωσε μάνα και αδερφή στην Κρήτη! Βρήκαν την ηλικιωμένη με τη λεπίδα καρφωμένη στην πλάτη!

Το αιματηρό επεισόδιο έγινε νωρίτερα το απόγευμα, σε συνοικία του Ηρακλείου. Ο γιος της οικογένειας, φέρεται να μαχαίρωσε πολλές φορές την μητέρα και την αδερφή του, μέσα στο σπίτι τους!