Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: Φωτιά σε χωματερή – Ένα πυκνό νέφος καπνού ”πνίγει” τους κατοίκους της πόλης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εκτός από την έντονη μυρωδιά από την καύση των απορριμμάτων που έγινε αισθητή σε όλη την πόλη, οι καιρικές συνθήκες (άπνοια) διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης…

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στο νότιο τμήμα του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων Αλεξανδρούπολης (ΧΑΔΑ) στην περιοχή «Μαυρότοπος». Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η αναγγελία της φωτιάς δόθηκε στις 22.10 το βράδυ της Κυριακής. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στη φλεγόμενη περιοχή, τρία πυροσβεστικά οχήματα με τη συνδρομή οχημάτων του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (φορτηγά, φορτωτές και γκρέιτερ), καθώς, όπως διευκρινίστηκε, η φωτιά στα απορρίμματα αντιμετωπίζεται κυρίως με επιχωμάτωση και δεν κατασβήνεται μόνο με νερό.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο και έχει περιοριστεί, στο σημείο παραμένει ένα όχημα της πυροσβεστικής για την περιφρούρηση της περιμέτρου της χωματερής καθώς κάτω από τα σκουπίδια ύπαρχουν θύλακες μεθανίου (ενός ιδιαίτερα έφλεκτου αερίου, ενώ συνεχίζονται οι επιχωματώσεις με τα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την έντονη μυρωδιά από την καύση των απορριμμάτων που έγινε αισθητή σε όλη την πόλη, οι καιρικές συνθήκες (άπνοια) διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς από την οποία δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες. Μετά την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη από το ανακριτικό τμήμα διαδικασία, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια εκδήλωσής της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε