Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αλεξανδρούπολη: ”Μαύρα” στοιχεία για την αγορά – Πτώση τζίρου για το 71% των επιχειρήσεων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πτωτικά κινήθηκε το 71% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα του 2016 συγκριτικά με τα αντίστοιχα του 2015…

με μόνο δύο στους δέκα επιχειρηματίες να δηλώνουν αύξηση των μεικτών οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Μείωση στον τζίρο της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου σημείωσαν οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις (78,49%). Την ίδια περίοδο ο τουρισμός φαίνεται να διατηρεί τα υψηλά ποιοτικά του χαρακτηριστικά και να ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, με το μέσο ποσοστό συμμετοχής του στους ετήσιους τζίρους των επιχειρήσεων να εμφανίζεται ως το πλέον ενισχυμένο της τελευταίας πενταετίας και να ανέρχεται στο 7% και με τους Τούρκους επισκέπτες να κρατούν τα σκήπτρα μεταξύ των επισκεπτών-καταναλωτών σε ποσοστό που αγγίζει το 52,86%.

Τα στοιχεία του οικονομικού περιβάλλοντος του προηγούμενου χρόνου αποτύπωσε έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης (ΕΣΑ), η οποία διεξήχθη από τις 3 έως τις 13 Ιανουαρίου 2017 και στην οποία συμμετείχαν 170 ιδιοκτήτες καταστημάτων, σε σύνολο περίπου 1.600 που εκπροσωπούνται από τον σύλλογο. Πρόκειται για «ένα ιδιαίτερα μεγάλο δείγμα που μας κάνει με ασφάλεια να μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτά τα δεδομένα στην έρευνα» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΣΑ αλλά και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ) Κώστας Χατζημιχαήλ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε