Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Άλκης Καμπανός: «Δεν τον χτυπήσαμε» – Τα πρώτα λόγια των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του

Άλκης Καμπανός: «Δεν τον χτυπήσαμε» – Τα πρώτα λόγια των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του
Φωτογραφία Intime

Εκφράζοντας τη θλίψη τους αλλά αρνούμενοι ότι χτύπησαν τον Άλκη Καμπανό, οι 12 κατηγορούμενοι είπαν τα πρώτα τους λόγια ενώπιον του δικαστηρίου, στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου. Οι 4 από αυτούς ζήτησαν για πρώτη φορά συγγνώμη από την οικογένειά του.

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Δευτέρας (23.1.2023) σε μια διαδικασία που περισσότερο θα είναι διαδικαστική, για τη συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης. Μετά από ερώτηση της προέδρου της έδρας, κανένας από τους κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε ότι χτύπησε τον Άλκη Καμπανό, ενώ τέσσερις από αυτούς ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένειά του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι «ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα. Λυπάμαι πολύ για ο,τι έχει γίνει. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες». Ο δεύτερος κατηγορούμενος ανέφερε απλώς «λυπάμαι πολύ για ότι έχει γίνει».

Ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήταν παρόν στο συμβάν αλλά δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, συμπληρώνοντας ότι λυπάται. Ο τέταρτος είπε: «Μια μεγάλη συγνώμη από την οικογένεια. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, ήμουν παρόν αλλά δεν έκανα τίποτα». Οι αμέσως επόμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο 9ος είπε: «Συμμετείχα. Αρνούμαι τις κατηγορίες κατηγορηματικά, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Βαθύτατη θλίψη, συγγνώμη από στην οικογένεια». Ο 10ος δήλωσε: «Συγνώμη από τους γονείς, είμαι βαθιά μετανιωμένος που συμμετείχα στο περιστατικό. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου για αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ».

Ο 11ος ζήτησε επίσης συγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ ο 12ος δήλωσε: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη στην οικογένεια και συλλυπητήρια. Είχα τον ρόλο του ταξιτζή, ήμουν μακριά από το περιστατικό».

Και οι 12 κατηγορούμενοι είναι με σκυμμένο το κεφάλι και ανέκφραστοι στη δίκη ενώ οι γονείς του Άλκη Καμπανού παρακολουθούν τη διαδικασία με μεγάλη προσοχή.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα – Γιούχαραν τους κατηγορούμενους

Ένταση μικρής διάρκειας επικράτησε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και έπεσε ξύλο μεταξύ οπαδών, την ώρα της δίκης ενώ νωρίτερα, επικράτησε μια μικρή ένταση με τις αποδοκιμασίες στους 12 κατηγορούμενους, την ώρα που έφτασαν στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα γίνει κατ’ ουσία η κλήρωση των ενόρκων, θα τοποθετηθούν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου και θα γίνει ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα), που θα βρεθούν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό δύο φίλων του, εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις