Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Άλκης Καμπανός: Έφεση από τους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου κατά της δικαστικής απόφασης

Άλκης Καμπανός: Έφεση από τους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου κατά της δικαστικής απόφασης

Ο Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε, οι δράστες καταδικάστηκαν αλλά οι γονείς του δεν εμφανίζονται ικανοποιημένη από την απόφαση…

Αίτηση προς τον Εισαγγελέα Εφετών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού υπέβαλε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Πουλτσίδης.

Το αίτημα έχει να κάνει με το είδος του δόλου που καταλογίζεται στη δικαστική απόφαση, με την πλευρά της οικογένειας να υποστηρίζει ότι είναι άμεσος και όχι ενδεχόμενος αλλά και με τη συμμετοχή των τριών οδηγών των αυτοκινήτων, οι οποίοι κρίθηκαν ως συνεργοί.

«Θα προβούμε σε αίτηση έφεσης προς τον Εισαγγελέα Εφετών αναφορικά με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το θέμα του χαρακτηρισμού του δόλου. Μην ξεχνάμε ότι το δικαστήριο ενέκρινε ενδεχόμενο από ανθρωποκτόνο, ο οποίος είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ανθρωποκτόνος δόλος αν αναλογιστούμε τα μέσα των δραστών, τα σημεία που χτυπούσαν και τη διάρκεια της επίθεσης και το μερίδιο της συμμετοχής των 5 κατηγορουμένων που κρίθηκαν ως συνεργοί στη συγκεκριμένη επίθεση και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους οδηγούς των τριών αυτοκινήτων, δηλαδή τον πρώτο, πέμπτο και δωδέκατο κατηγορούμενο”, ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο ηθικός αυτουργός, κάτι που αποδεικνύεται από το αποδεικτικό υλικό, ο πέμπτος, σύμφωνα με το βιντεοληπτικό υλικό, αποχωρεί στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης πάνω από τον Άλκη ενώ ο δωδέκατος, αν βασικός του ισχυρισμός ήταν πως δεν κατέβηκε από το ΙΧ και εκείνο βρισκόταν εν κινήσει, από τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης ήταν ακινητοποιημένο για 37 δευτερόλεπτα.

«Δεν θέλουμε να αφήσουμε ούτε ένα σημείο το οποίο να μην αποδοθεί δικαιοσύνη στην όλη υπόθεση», τόνισε επίσης ο δικηγόρος της οικογένειας.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις