Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άλκης Καμπανός: «Είμαι η μητέρα του, κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι» είπε στους 12 κατηγορούμενους

Άλκης Καμπανός: «Είμαι η μητέρα του, κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι» είπε στους 12 κατηγορούμενους

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού. Η κ. Μελίνα Κακουλίδου απευθύνθηκε στους 12 κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του γιου της, ζητώντας τους να την κοιτάξουν στα μάτια.

Η κ. Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του 19χρονου Άλκη Καμπανού, απευθύνθηκε από το βήμα του μάρτυρα προς τους δώδεκα κατηγορούμενους για τη δολοφονία του γιου της, γυρνώντας προς το μέρος τους ώστε να τους κοιτάξει στα μάτια. «Είμαι η μητέρα του Άλκη. Κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι!».

«Εάν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν στα μάτια γιατί στα μάτια μου θα βλέπανε και τον Άλκη», τόνισε η κ. Κακουλίδου, στην κατάθεσή της, στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Καταθέτοντας αμέσως μετά τον σύζυγό της, μίλησε για «κτηνωδία την οποία έζησε το παιδί μου» και απηύθυνε ένα τεράστιο «γιατί» προς τους κατηγορούμενους. «Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου; Ήταν 1,90…», ανέφερε χαρακτηριστικά και σχολιάζοντας τα ιατροδικαστικά ευρήματα, που περιγράφουν αναλυτικά τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος, τόνισε: «Τριάντα χτυπήματα πολτοποίησαν το κρανίο του. Και δεν το έκανε κανένας; Αυτό με ξεπερνάει από μόνο του».

Άλκης Καμπανός: «Κανείς δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη…!

Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους, τους οποίους κατονόμασε έναν προς έναν, η μάνα του δολοφονημένου φοιτητή είπε ότι κανείς δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη, ενώ περιγράφοντας τον χαρακτήρα του γιου της, είπε ότι «από πολύ μικρός αποδεχόταν τους πάντες, είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα, γνώριζε τα όρια του».

Ήταν, όπως τόνισε, «ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, ειλικρίνεια, έλλειψη εγωισμού. Δεν υπήρχε περίπτωση στο σπίτι να υπάρξει καβγάς ανάμεσα σε μένα και στο σύζυγό μου και να μην πει (ο Άλκης): «Βρείτε τρόπο να λύσετε τα προβλήματά σας στην ηλικία που είστε».

Τα λόγια της μητέρας έξω από το Δικαστήριο

«Ένα γιατί. Γιατί τον σκότωναν; Τι τους έκανε; Για ποιο λόγο;». Αυτή ήταν η φράση της κ. Κακουλίδου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ήταν τα μόνα λόγια που είπε η μητέρα του 19χρονου Άλκη, η οποία δε θέλησε να πει τίποτα άλλο, όντας συντετριμμένη.

Βίντεο του GRTimes.gr:

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις