Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Άλκης Καμπανός: Η φωτογραφία για το έγκλημα που γίνεται viral – Οι 6 λέξεις του αδικοχαμένου φοιτητή

Άλκης Καμπανός: Η φωτογραφία για το έγκλημα που γίνεται viral – Οι 6 λέξεις του αδικοχαμένου φοιτητή

Ο Άλκης Καμπάνος έπεσε νεκρός μετά από μια τυφλή επίθεση μίσους στη Θεσσαλονίκη. Η δολοφονία του, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και να κρατά ανάστατη την κοινή γνώμη της χώρας…

Η δολοφονία του 19χρονου στην Θεσσαλονίκη, προκαλεί συγκίνηση και θλίψη. Μισό μήνα μετά το έγκλημα, άνθρωποι του αθλητισμού στέλνουν τα δικά τους μηνύματα. Θέλουν να δείξουν πως η οπαδική βία δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό και τα γήπεδο. Το μίσος δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Οι εγκληματικές ενέργειες δεν έχουν θέση, με τη χαρά του παιχνιδιού, στο οποίο υπάρχει η νίκη και η ήττα.

Η άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη αλλά και ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Η ομάδα του Γιώργου Αλτουβά θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη αλλά και να κάνει σαφές πως η βία δεν χωρά στο χώρο του αθλητισμού στέλνει το δικό της ηχηρό και συγκινητικό μήνυμα.

«Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο» έγραφε το μήνυμα σε ταμπελάκια που σήκωσαν οι αθλήτριες του Φοίνικα Σύρου στην Α’ αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» . Λέξεις τις οποίες είπε ο 19χρονος λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Η εν λόγω κίνηση έγινε μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε  η γυναικεία ομάδα του Φοίνικα Σύρου προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του Άλκη και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια οι παίκτριες κατευθύνθηκαν στη κερκίδα, που μοίρασαν τις ταμπελίτσες στο φίλαθλο κοινό της Σύρου, που χειροκρότησε με συγκίνηση την πρωτοβουλία των αθλητριών. Για την ιστορία η ομάδα του Φοίνικα επικράτησε της ομάδας του ΑΣΕ Νεωρίου με 3-1 επικρατώντας στο Συριανό Derby του Α ομίλου στο πρωτάθλημα γυναικών της Τ.Ε Κυκλάδων. Φοίνικας Σύρου-ΑΣΕ Νεωρίου 3-1.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις